hirdetés

Pulija vezette a mentősöket az idős beteghez Nagymaroson

Szénási Szimonetta

2023. március 30 - Képek: Országos Mentőszolgálat

Egy idős, nagymarosi férfi kérte a mentősök segítségét, ám olyan rosszul volt, hogy csak az utca nevét tudta megmondani. Az okos kutya azonban a mentő elé sietett, majd mutatta az utat a gazdáig.

hirdetés

Szerda délután segélykérő hívást kaptak a mentősök Nagymarosról. A vonal végén egy idős férfi rosszullétre panaszkodott. Zavartan, nehezen beszélt, és csak az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, amikor a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, a vonal nem kapcsolt. A szobi életmentők indultak el a helyszínre, akik nagyon meglepődtek, mikor megérkeztek a megadott utcába.

Kép: Országos Mentőszolgálat

 Útmutatás

A segítségnyújtók megérkezvén hiába keresték a bejelentőt, nem találták. Ám ekkor egy izgatott puli szaladt a mentőautó elé. A kutya heves ugatással hívta fel magára az egyenruhások figyelmét, majd néhány másodperc után hátat fordított, és elindult az egyik ház felé. Útközben többször is visszafordult, hogy megbizonyosodjon róla, a mentősök követik – számolnak be a történtekről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A puli pár száz méter után hirtelen megállt, és nem engedte tovább menni a mentősöket sem. Ekkor következett az igazi döbbenet: az életmentők a járműből kiszállva megpillantották a bajbajutottat az udvaron, a földön fekve.

Dorka életet mentett

Dorka kutyának hála – időközben kiderült a puli neve is – a mentősök megkezdhették a magatehetetlen gazda ellátását, és stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

életmentés gazda és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya idős embernek mentő mentő hívás okos kutya puli

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink