Pulija vezette a mentősöket az idős beteghez Nagymaroson

Szénási Szimonetta, 2023. március 30 - Képek: Országos Mentőszolgálat

Egy idős, nagymarosi férfi kérte a mentősök segítségét, ám olyan rosszul volt, hogy csak az utca nevét tudta megmondani. Az okos kutya azonban a mentő elé sietett, majd mutatta az utat a gazdáig.

Szerda délután segélykérő hívást kaptak a mentősök Nagymarosról. A vonal végén egy idős férfi rosszullétre panaszkodott. Zavartan, nehezen beszélt, és csak az utca nevét tudta megmondani a mentésirányítónak, amikor a vonal hirtelen megszakadt. Hiába próbálták visszahívni a beteget, a vonal nem kapcsolt. A szobi életmentők indultak el a helyszínre, akik nagyon meglepődtek, mikor megérkeztek a megadott utcába.

Kép: Országos Mentőszolgálat

 Útmutatás

A segítségnyújtók megérkezvén hiába keresték a bejelentőt, nem találták. Ám ekkor egy izgatott puli szaladt a mentőautó elé. A kutya heves ugatással hívta fel magára az egyenruhások figyelmét, majd néhány másodperc után hátat fordított, és elindult az egyik ház felé. Útközben többször is visszafordult, hogy megbizonyosodjon róla, a mentősök követik – számolnak be a történtekről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A puli pár száz méter után hirtelen megállt, és nem engedte tovább menni a mentősöket sem. Ekkor következett az igazi döbbenet: az életmentők a járműből kiszállva megpillantották a bajbajutottat az udvaron, a földön fekve.

Dorka életet mentett

Dorka kutyának hála – időközben kiderült a puli neve is – a mentősök megkezdhették a magatehetetlen gazda ellátását, és stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon