Ezért lett szenzáció ez az apró kutya

Szénási Szimonetta, 2023. május 25 - Képek: Getty Images Hungary

A cirkuszművész Christian Stoinev és Scooby nevű csivavája NBA-beli szerepléseikkel újra és újra lenyűgözték a közönséget. A róluk készült felvételek magukért beszélnek!

Amikor Christian Stoinev 10 éves volt, a korosztályára olyannyira jellemző intenzitással vágyakozott egy saját háziállatra. De a kisfiú élete egy cseppet sem volt átlagosnak mondható, ugyanis Stoinev egy öt generációra visszanyúló cirkuszi család legfiatalabb tagja. Édesapja a Ringling Bros. and Barnum & Bailey nevű társulat akrobatája volt, édesanyja pedig Mexikó egyik leghíresebb cirkuszi családjának légtornásza. Mint várható volt, nagy karriert futott be, miként leendő kedvence is. A csivava olyan híres lett, mint a gazdája.

Scooby mint a még gyerek Christian Stoinev pajtása érkezett a családhoz.

Gyermekből világsztár

Az utazás nagy szerepet játszott az életükben, ezért a szülei egy „hordozható” háziállat mellett döntöttek: így került a családhoz egy csivava, név szerint Scooby. Akkor fel sem merült bennük, hogy a csepp kis jószág mekkora sikert fog majd hozni a fiuknak.

Két évtizeddel később ugyanis az ifjú mint bravúros egyensúlyozóművész vált híressé. Gyakorlatilag bármin képes megtalálni az egyensúlyi pontot: egy tenyéren támaszkodik szögegyenesen egy kockán, vagy mindössze egyetlen ujját üvegbe dugva áll vigyázban szálegyenesen, lábakkal az ég felé. Elképesztő – ahogy az is, mennyi gyakorlás van ezen produkciók mögött!

Scooby roppant ügyes!

Képessége nemzetközi elismerést hozott neki: a németországi Das Supertalent győzelmét, az America’s Got Talent 12 döntőse közötti szereplést, valamint az NBA (National Basketball Association; Nemzeti Kosárlabda Szövetség) mérkőzéseinek félidei műsoraiban való állandó szereplést. Utóbbi lehetővé tette számára azt is, hogy hódoljon másik szenvedélyének, a kosarazásnak.

A rivaldafényben pedig osztozott aprócska barátjával, Scoobyval.

Christian Stoinev és Scooby lenyűgöző párost alkotnak.

Négylábú akrobata

Az ügyeskedésből a kis jószág is kivette a részét. Gazdája hátán vagy épp a cipőtalpán produkálva magát aratta le a babért, a közönség vastapsát. A kosárlabdás trükkökért szemmel láthatóan odavan a közönség, ahogy mi is! Stoinev kutyakiképzőkhöz méltón tanította be kutyájának a mutatványokat. Így a csivava is híres lett.

Rengeteg munka van egy-egy mutatvány mögött.

A közös munka a cirkuszművész gyermekkorában kezdődött, hiszen Stoinev már ötévesen porondra lépett különféle akrobatikus mutatványokkal, tudását idővel pedig kutyájával közös produkcióik során is folyamatosan csiszolta. Így lettek verhetetlen páros csivavájával.

A kisfiú időközben 180 centiméter magas, csupa izom fiatalemberré nőtt, így kettősük még látványosabb a picike kutyával.

Íme egy videó a lenyűgöző duóról:

Nem tipikus csivava

Scooby kiegyensúlyozottsággal és nyugalmával rácáfol a csivavákat övező sztereotípiákra, melyek szerint a fajta képviselői kis napóleonokként önfejűek és makacsok.

Scooby nagyon türelmes és nyugodt kutya, aki gyorsan tanul.

Időközben Stoinev csapat több jószággal – Percyvel és Milóval – gyarapodott, így neve elválaszthatatlanul összeforrt a csivava fajtával.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon