hirdetés

Ezért lett szenzáció ez az apró kutya

Szénási Szimonetta

2023. május 25 - Képek: Getty Images Hungary

A cirkuszművész Christian Stoinev és Scooby nevű csivavája NBA-beli szerepléseikkel újra és újra lenyűgözték a közönséget. A róluk készült felvételek magukért beszélnek!

hirdetés

Amikor Christian Stoinev 10 éves volt, a korosztályára olyannyira jellemző intenzitással vágyakozott egy saját háziállatra. De a kisfiú élete egy cseppet sem volt átlagosnak mondható, ugyanis Stoinev egy öt generációra visszanyúló cirkuszi család legfiatalabb tagja. Édesapja a Ringling Bros. and Barnum & Bailey nevű társulat akrobatája volt, édesanyja pedig Mexikó egyik leghíresebb cirkuszi családjának légtornásza. Mint várható volt, nagy karriert futott be, miként leendő kedvence is. A csivava olyan híres lett, mint a gazdája.

Scooby mint a még gyerek Christian Stoinev pajtása érkezett a családhoz.

Gyermekből világsztár

Az utazás nagy szerepet játszott az életükben, ezért a szülei egy „hordozható” háziállat mellett döntöttek: így került a családhoz egy csivava, név szerint Scooby. Akkor fel sem merült bennük, hogy a csepp kis jószág mekkora sikert fog majd hozni a fiuknak.

Két évtizeddel később ugyanis az ifjú mint bravúros egyensúlyozóművész vált híressé. Gyakorlatilag bármin képes megtalálni az egyensúlyi pontot: egy tenyéren támaszkodik szögegyenesen egy kockán, vagy mindössze egyetlen ujját üvegbe dugva áll vigyázban szálegyenesen, lábakkal az ég felé. Elképesztő – ahogy az is, mennyi gyakorlás van ezen produkciók mögött!

Scooby roppant ügyes!

Képessége nemzetközi elismerést hozott neki: a németországi Das Supertalent győzelmét, az America’s Got Talent 12 döntőse közötti szereplést, valamint az NBA (National Basketball Association; Nemzeti Kosárlabda Szövetség) mérkőzéseinek félidei műsoraiban való állandó szereplést. Utóbbi lehetővé tette számára azt is, hogy hódoljon másik szenvedélyének, a kosarazásnak.

A rivaldafényben pedig osztozott aprócska barátjával, Scoobyval.

Christian Stoinev és Scooby lenyűgöző párost alkotnak.

Négylábú akrobata

Az ügyeskedésből a kis jószág is kivette a részét. Gazdája hátán vagy épp a cipőtalpán produkálva magát aratta le a babért, a közönség vastapsát. A kosárlabdás trükkökért szemmel láthatóan odavan a közönség, ahogy mi is! Stoinev kutyakiképzőkhöz méltón tanította be kutyájának a mutatványokat. Így a csivava is híres lett.

Rengeteg munka van egy-egy mutatvány mögött.

A közös munka a cirkuszművész gyermekkorában kezdődött, hiszen Stoinev már ötévesen porondra lépett különféle akrobatikus mutatványokkal, tudását idővel pedig kutyájával közös produkcióik során is folyamatosan csiszolta. Így lettek verhetetlen páros csivavájával.

A kisfiú időközben 180 centiméter magas, csupa izom fiatalemberré nőtt, így kettősük még látványosabb a picike kutyával.

Íme egy videó a lenyűgöző duóról:

Nem tipikus csivava

Scooby kiegyensúlyozottsággal és nyugalmával rácáfol a csivavákat övező sztereotípiákra, melyek szerint a fajta képviselői kis napóleonokként önfejűek és makacsok.

Scooby nagyon türelmes és nyugodt kutya, aki gyorsan tanul.

Időközben Stoinev csapat több jószággal – Percyvel és Milóval – gyarapodott, így neve elválaszthatatlanul összeforrt a csivava fajtával.

cirkusz cirkuszi kutyák csivava gazda és kutya kiképzés kistestű kutya kistestű kutya viselkedés kutya és ember kutya és ember kapcsolata labda nevelés okos kutya tanítás trükkök

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!