hirdetés

Még a mentősöktől is féltette beteg gazdáját Ede, a hűséges vak puli: megható kutyás esetek az életmentőktől

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 8 - Kép: Getty Images Hungary

Az Országos Mentőszolgálat két megható esetről számolt be a napokban. Debrecenben ők gondoskodtak egy beteg kedvencéről, míg Pest megyében Edét, az izgatott vak pulit kellett megnyugtatniuk.

hirdetés

Nem várt akadályba botlottak a helyszínre érkező mentősök, akiket egy 80 éves beteghez riasztották Pest megyében. Az idős férfi az ágyon feküdt, a mentőszolgálat munkatársai pedig szerették volna mihamarabb megvizsgálni és ellátni, azonban a bácsi hűséges pulija mindannyiszor izgatott csaholásba kezdett, valahányszor az életmentők szeretett gazdája felé közelítettek – számoltak be a nem mindennapi esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

A kutyáról időközben kiderült hogy vak, a neve pedig Ede. A jószágot végül a gépkocsivezetőnek sikerült megnyugtatnia, aki a férfi ellátása alatt végig simogatta az ebet. Szerencsére minden a lehető legjobban alakult, a mentősök el tudták látni az idős férfit, akit még kórházba sem kellett szállítaniuk, Ede pedig megbarátkozott az életmentőkkel.

Az idős kutyáról is gondoskodtak

A másik megható kutyás eset két nappal később történt, ezúttal Debrecenben.  Ekkor egy 55 év körüli nőhöz riasztották a mentőszolgálat munkatársait, aki kutyasétáltatás közben lett rosszul. Az asszony állapota kórházi ellátást igényelt, így a mentősök felkészültek a szállítására.

Azonban a hölgy idős kutyájáról sem feledkeztek meg. A mentésirányítás felvette a kapcsolatot a helyi közterület-felügyelettel, az ebrendészet egyik munkatársa pedig azonnal a helyszínre indult.

A tervek szerint az életmentők megvárták volna a szakember kiérkezését, azonban a beteg állapota miatt nem késlekedhettek, így a szemtanúkra bízták a jószágot. Az okos eb mintha mindent pontosan értett volna, ezalatt türelmesen várakozott.

Mint a mentősök írják, a sérültet végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, a kutyus pedig biztonságban megérkezett a menhelyre, ahol megvárhatja a gazdi gyógyulását.

állatmentők hűség hűséges a gazdájához hűséges kutya hűséges kutyák idős kutya izgatott kutya megható kutyás történetek mentő puli vak kutya vak kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink