hirdetés

Beast, a magyar puli, aki elrabolta Mark Zuckerberg szívét

Buzgó Csilla

2020. augusztus 2

2011-ben egy emberként nyitotta örömteli csodálkozásra szemét-száját a hazai internetes közösség. Mark Zuckerberg nyilvánosságra hozta, hogy egy imádnivaló magyar pulival bővült a családja.

hirdetés

A pici, bolyhos fehér jószág azonnal kapott is egy saját Facebook-oldalt, melynek posztjaiban maga Beast mesél kalandokkal teli életéről. A profilnak ma már két és félmillió kedvelője van annak ellenére, hogy a kutyusról utoljára 2016-ban került ki bejegyzés. A legújabb híreket, fotókat Mark ugyanis saját oldalán teszi közzé imádott kedvencéről.

Beast első kutyakozmetikus-látogatása után Priscilla Chan-nel

Hogyhogy magyar kutyát választott a Facebook-vezér?

Valószínűleg a pulik nem mindennapi külseje és múltja foghatta meg Markot és feleségét, Priscillát. Beast (azaz Vadállat) 2011 januárjában, az egyesült államokbeli Oregonban született a Pannonia Puli Kennelben. Felmenői, Joli és Imrus az Ercsiben található Kalácsos Kennel importkutyái, tehát a kutyus ízig-vérig magyar.

Beast és Mark szakért

A Kalácsos Kennel egyébként rendkívüli eredményekkel büszkélkedhet: már 1989-ben világbajnoki címet szereztek gyönyörű kutyáikkal, s olyan világsztárok vásároltak tőlük, mint Claudia Cardinale és Alain Delon.

De kanyarodjunk vissza Beasthez, akinek törzskönyvi neve Pannónia Palkó, és fehér rojtos bundájával igazi kuriózumnak számít – a pulik körében ugyanis inkább a fekete az elterjedt színváltozat. Néhányan az internetezők közül szóvá is tették, hogy a nagyra nőtt Beast-et könnyen össze lehetne téveszteni egy komondorral. A fajta egyébként Zuckerbergéket is érdekelte, 2013 nyarán hazánkba látogattak, hogy a Ludas Matyi Pulitenyészetben szemügyre vegyenek pár fekete pulikölyköt, no és a hírhedt komondorokat. Vásárolni is szerettek volna, de végül úgy döntöttek, jobb, ha Beast egyke marad.

Nagyra nőtt szőnyegcirkáló

Így telnek a világ leghíresebb kutyájának mindennapjai

Beast idén töltötte 9. születésnapját otthonában, Palo Altóban, s szinte mindenhova elkíséri gazdáit. Nem csak a Facebook főhadiszállásán mindennapos látogató, rendszeresen Mark és Priscilla mellé szegődik a meetingeken és az üzleti ebédeken, emellett imád a családdal kirándulni is.

Neves kutatók körében – középre került Beast, a legokosabb entitás a helyiségben

Apropó, család: 2015-ben, majd 2017-ben egy-egy kétlábú lánytestvért is kapott Maxima és Augusta Chan Zuckerberg személyében, akikkel azóta elválaszthatatlan barátok lettek.

Mark rendkívül fontosnak tartja kutyája testi-szellemi fittségét, ezért rendszeresen hordja agility, valamint birkaterelő foglalkozásokra is. A puli állítólag nagyon tehetséges, egyik terelőórájának egy egész fotóalbumot szenteltek az oldalán.

Cesar Millan, a kis Beast és Mark Zuckerberg első közös meetingje

Nem csoda, hogy Beast eszéről és képességeiről ódákat zengenek: a tündéri kutyus már kölyökkorában a legjobb oktatásban részesült. Mark a világhírű kutyasuttogó, Cesar Millan tanácsait is kikérte a nevelési kérdéseket illetően. A csodálatos kutyadoki pedig kifejezetten örült annak, hogy a „Facebook falkavezére” nagy hangsúlyt fektetett kedvence megfelelő idomítására.

(Képek: Mark Zuckerberg Facebook-oldal, Beast Facebook-oldal, Cesar Millan Facebook-oldal)

facebook híres kutyák Mark Zuckerberg puli

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink