hirdetés

Ezekhez a kutyafajtákhoz különleges szálak fűzték a Királyt

Szénási Szimonetta

2023. június 3 - Képek: Elvis Presley’s Graceland/Facebook

hirdetés

A zenész neve kapcsán számos átlagon felüli dolgot sorolhatnánk: nem mindennapi volt tehetsége, színpadi lénye, a rajongó hölgyeket szinte szó szerint az őrületbe kergető sármja (nézz csak meg egy korabeli koncertfelvételt!), a lakberendezés és az öltözködés terén tanúsított extravagáns ízlése, de mi ezúttal az állatokhoz fűződő különleges viszonyáról szeretnénk mesélni. Elsősorban Elvis és a kutyái szívbéli kapcsolatáról.

Sok fajtával megosztotta az otthonát

Mint a látogatók előtt is nyitva álló Graceland nevű egykori birodalom hivatalos oldalán írják, a legendás énekes élete során számos négylábúval osztotta meg otthonát. Elvis kutyái között volt egy Scherlock nevű basset hound, két német dog, Brutus és Snoopy, Delta, a pomerániai spicc – akit végül a nagynénjének ajándékozott, az eb és az asszony közötti szoros kötelék miatt –, illetve egy csau csau is, név szerint Get Lo.

A csauért még egy hosszú utazást is vállat. Mikor a kutyánál súlyos vesebetegséget állapítottak meg, magángépen repítette Bostonba, hogy ott kezeljék az állatot. Sajnos azonban így sem sikerült meggyógyítani, és rövidesen elhunyt.

Íme egy képválogatás, amin Elvis és kutyái láthatók. Egyértelmű, hogy imádta őket!

Rajtuk kívül Elvisnek még volt három kutyája, Whoosh, Oswald és Michael Edwards (a fajtájukra sajnos nem tér ki a beszámoló). Őket a zenész A világvásáron történt (It Happened at the World’s Fair) című filmjéből nevezte el – ugyanis a zenész-énekes a filmvásznon is brillírozott.

És ha már kutyák, ne feledkezzünk meg a híres Hound Dog című slágerről – sőt hallgassuk is meg!

Majmokat is tartott

A rock’n’roll királyaként számontartott Elvis a szokványosnak mondható házi kedvencek – mint a kutya és a macska – mellett számos egzotikusabb jószággal is színesítette a mindennapjait. A Presley családnak voltak csirkéi, pulykái, tenyésztettek disznót, így érthető, hogy Elvis számára megszokott és igényelt volt az állatok közelsége. Tartott ezen felül lovakat, kacsákat, pávát, sőt a rajongóitól kapott egyszer egy wallabyt is, ami egy kisebb méretű kengurufajta.

A leghíresebb kedvenc azonban valószínűleg Scatter nevű csimpánza volt, aki sajnos rosszul viselte az emberek közelségét, és egy nap meg is szökött a gazdától. Szerencsére időben megcsípték, és visszavitték Gracelandbe. Ezen felül az énekes egy mókusmajommal is büszkélkedhetett.

Helyszűkétől nem kellett tartania, ugyanis az 1957-ben megvásárolt ingatlanhoz egy 13,8 hektárnyi birtok is tartozott. Ám a csimpánz esete is bizonyítja, hogy ettől függetlenül nem biztos, hogy mindegyik állat jól érezte magát a rezidencián.

Az állatszeretetet családtagjaira is átragasztotta

Az azonban tény, hogy Elvis szívből szerette valamennyi állatát, sőt tett azért is, hogy a családtagjai is hasonlóképpen érezzenek irántuk. Mint írtuk, nagynénjének ajándékozta pomerániai spiccét, míg édesanyjának, Gladysnek egy Sweet Pea nevű apró kutyát vett. Feleségét, Priscillát pedig egy Honey nevű uszkárral lepte meg 1962 karácsonyán. A kislánya sem maradt ki a sorból: Lisa Marie egy Puff nevű cicát kapott.

basset hound csau csau híres kutyák hírességek kutyái igaz történet kutyás történelem macska macska és kutya német dog pomerániai törpespicc sztárok kutyái történelem

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink