hirdetés

Jean-Claude Van Damme elárulta, kivel tud a legjobban aludni

Szénási Szimonetta

2023. június 1 - Kép: Getty Images Hungary

Az akciófilmek legendás sztárja, Jean-Claude Van Damme a harcművészetek mellett az állatok elkötelezett híve is. Erről tanúskodnak kedvencével közös képei, valamint élete során tett nemes gesztusai a négylábúak felé.

hirdetés

A belga filmszínész nevének hallatán a többségnek a rettenthetetlen harcművész képe jelenik meg lelki szemei előtt. Pedig egészen átlényegül, ha négylábú barátjával múlatja az időt. Ám a bajbajutott állatok is számíthatnak rá. Nézzük, mitől olyan jó a kapcsolat Jean-Claude Van Damme és megannyi kutya között!

Maximális kényelem

Az Instagram-bejegyzések által bepillantást nyerhetünk a sztár mindennapjaiba. Így abba is, miként utazik együtt Jean-Calude Van Damme és kutyája. Mint láthatod, mindent megtettek, hogy a repülőn jól érezze magát a kis jószág. Kényelmes, pihe-puha fekhely, friss víz, és természetesen a gazdi jobbja. Mi kellhet több a lelki békéhez?

A színész is nagyon ellazultnak tűnik, ami annyiban szokatlan tőle, hogy legendás filmjeiben fáradhatatlan, mindig mozgásban van és állandóan tettre kész. Olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Tökéletes katona, a Kickboxer trilógia, A kalandor vagy a Dupla dinamit – hogy csak néhányat említsünk azok közül az alkotások közül, amelyekben a színészi feladatok mellett gyakran forgatókönyvírói, valamint rendezői szerepet is betöltött, továbbá a harci jeleneteket is ő koreografálta.

Ám az a keménység, amit meg kellett mutatnia a filmvásznon, rögtön leolvad róla, ha kutyák közelébe kerül.

Az alábbi angol nyelvű videóban is megjelenik a kutyus:

A halálból mentett meg egy csivavát

Pár éve egy szó szerint halálra ítélt csivavát, a három hónapos Rayát is sikerült megmentenie a színésznek. A kiskutyát hamis bolgár útlevéllel vitték be Norvégiába. A gazdája, Alekszej Iversen nem sejtette, hogy átverték, mígnem az állatorvosnak gyanúsak lettek a kölyök papírjai, mégpedig a veszettség elleni oltás miatt. A dokumentáció szerint a csivavát két hónapos korában oltották be, ám a veszettség elleni vakcinát csak három hónapnál idősebb kutyák kaphatják meg.

A doktor értesítette a hatóságokat, és rövidesen bebizonyosodott, hogy Raya – önhibáján kívül – illegálisan lépte át a határt. A kiskutyát ezt követően el akarták altatni, ám a gazda minden követ megmozgatott, hogy megmentse az ártatlan jószágot. Petíciót indított, amihez Jean-Calude Van Damme is csatlakozott, felhívva a figyelmet az emberek miatt szenvedő állatok helyzetére. Végül sikerült megmenteni a csivavát, sőt a hírek szerint egy illegális kelet-európiai szaporítóhálózatot is sikerült lebuktatni a közreműködésnek köszönhetően. (Raya sorsa végül az lett, hogy visszaküldték Bulgáriába, így az ő szempontjából nem nevezhető maradéktalanul boldognak a befejezés.)

Adományokkal is segít

A színész nagy jótékonykodó: rengeteg pénzt adományozott már különböző állatmentő szervezeteknek, és szintén sok kóbor kutyának segített már a világ több pontján. Egyszer még egy turnét is lemondott, csak hogy az egyik beteg négylábúját ápolhassa.

Az alábbi képen például az edzés utáni jól megérdemelt ebédet várják aktuális kedvencével:

A színész azt is elárulta, hogy csak akkor tud igazán nyugodtan aludni, ha hallja maga mellett egy kutya szívdobogását. Micsoda vallomás!

állatmentés alvás csivava együttalvás eutanázia film gazda és kutya hírességek kutyái jótékonykodás kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya szeretet kutyamentés repülés utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!