hirdetés

Jean-Claude Van Damme elárulta, kivel tud a legjobban aludni

Szénási Szimonetta, 2023. június 1 - Kép: Getty Images Hungary

Az akciófilmek legendás sztárja, Jean-Claude Van Damme a harcművészetek mellett az állatok elkötelezett híve is. Erről tanúskodnak kedvencével közös képei, valamint élete során tett nemes gesztusai a négylábúak felé.

hirdetés

A belga filmszínész nevének hallatán a többségnek a rettenthetetlen harcművész képe jelenik meg lelki szemei előtt. Pedig egészen átlényegül, ha négylábú barátjával múlatja az időt. Ám a bajbajutott állatok is számíthatnak rá. Nézzük, mitől olyan jó a kapcsolat Jean-Claude Van Damme és megannyi kutya között!

Maximális kényelem

Az Instagram-bejegyzések által bepillantást nyerhetünk a sztár mindennapjaiba. Így abba is, miként utazik együtt Jean-Calude Van Damme és kutyája. Mint láthatod, mindent megtettek, hogy a repülőn jól érezze magát a kis jószág. Kényelmes, pihe-puha fekhely, friss víz, és természetesen a gazdi jobbja. Mi kellhet több a lelki békéhez?

A színész is nagyon ellazultnak tűnik, ami annyiban szokatlan tőle, hogy legendás filmjeiben fáradhatatlan, mindig mozgásban van és állandóan tettre kész. Olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Tökéletes katona, a Kickboxer trilógia, A kalandor vagy a Dupla dinamit – hogy csak néhányat említsünk azok közül az alkotások közül, amelyekben a színészi feladatok mellett gyakran forgatókönyvírói, valamint rendezői szerepet is betöltött, továbbá a harci jeleneteket is ő koreografálta.

Ám az a keménység, amit meg kellett mutatnia a filmvásznon, rögtön leolvad róla, ha kutyák közelébe kerül.

Az alábbi angol nyelvű videóban is megjelenik a kutyus:

A halálból mentett meg egy csivavát

Pár éve egy szó szerint halálra ítélt csivavát, a három hónapos Rayát is sikerült megmentenie a színésznek. A kiskutyát hamis bolgár útlevéllel vitték be Norvégiába. A gazdája, Alekszej Iversen nem sejtette, hogy átverték, mígnem az állatorvosnak gyanúsak lettek a kölyök papírjai, mégpedig a veszettség elleni oltás miatt. A dokumentáció szerint a csivavát két hónapos korában oltották be, ám a veszettség elleni vakcinát csak három hónapnál idősebb kutyák kaphatják meg.

A doktor értesítette a hatóságokat, és rövidesen bebizonyosodott, hogy Raya – önhibáján kívül – illegálisan lépte át a határt. A kiskutyát ezt követően el akarták altatni, ám a gazda minden követ megmozgatott, hogy megmentse az ártatlan jószágot. Petíciót indított, amihez Jean-Calude Van Damme is csatlakozott, felhívva a figyelmet az emberek miatt szenvedő állatok helyzetére. Végül sikerült megmenteni a csivavát, sőt a hírek szerint egy illegális kelet-európiai szaporítóhálózatot is sikerült lebuktatni a közreműködésnek köszönhetően. (Raya sorsa végül az lett, hogy visszaküldték Bulgáriába, így az ő szempontjából nem nevezhető maradéktalanul boldognak a befejezés.)

Adományokkal is segít

A színész nagy jótékonykodó: rengeteg pénzt adományozott már különböző állatmentő szervezeteknek, és szintén sok kóbor kutyának segített már a világ több pontján. Egyszer még egy turnét is lemondott, csak hogy az egyik beteg négylábúját ápolhassa.

Az alábbi képen például az edzés utáni jól megérdemelt ebédet várják aktuális kedvencével:

A színész azt is elárulta, hogy csak akkor tud igazán nyugodtan aludni, ha hallja maga mellett egy kutya szívdobogását. Micsoda vallomás!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon