hirdetés

Az egész világ a New York-i gazdákon nevet: ezért hurcolják zacskóban megtermett kedvenceiket

Szénási Szimonetta

2023. március 28 - Kép: YouTube

Egy nemrégiben bevezetett szabályozás miatt kis- és nagytestű ebek is reklámtáskába kerültek New Yorkban.

hirdetés

A közelmúltban új szabály lépett életbe New Yorkban, miszerint csak azok a kutyák utazhatnak metróval, amelyek beleférnek egy táskába. Mivel a metró igen népszerű, sokak által igénybe vett közlekedési eszköz az amerikai nagyvárosban, így a nagyobb méretű ebek gazdáinak ez bizony komoly fejtörést okozott – de csak egy darabig.

Az emberi lelemény

Az előírás miatt a közlekedésből kizárt jószágok ugyanis hamarosan igen meglepő, leginkább vicces formában jelentek meg az aluljárókban: kisebb-nagyobb, sőt esetenként hatalmas bevásárlótáskákban.

Így a gazda tulajdonképpen betartja a szabályt, hiszen kedvence valóban táskában utazik. Annak méretére pedig nem tértek ki a határozatban. A legnépszerűbb a svéd IKEA ikonikus kék bevásárlótáskája, ami méretét tekintve akár egy bernáthegyinek is megfelelő. És ez nem légből kapott példa! Mint a mellékelt fotók bizonyítják, hogy bizony ilyen fajtát is gond nélkül „bezacskóztak” a gazdik.

Négy lábon járó szatyrok

Egyes kutyatartók pedig nem csak egyszerűen szatyorba teszik a négylábút, hanem lyukakat is vágnak annak aljára. Így az eb önjáró marad. (Bár ennek praktikus oka is van: bizonyos méret felett már igen komoly izommunka lenne cipelni az állatot, vagy egyenesen lehetetlen mutatvány, lásd a már említett bernáthegyi esetét.)

Táskában, hevederrel

A szatyrokon és bevásárlótáskákon kívül a hátizsákok is jó szolgálatot tesznek a szabály kijátszása szempontjából, pláne, ha valamilyen hevederes fazonba csücsültetik be az ebet, aminek a pántjait méretre lehet állítani.

Az alábbi videóban számos ötletes megoldást láthattok:

Annyi biztos, hogy az így becsomagolt kutyák többnyire nagyon mókás látványt nyújtanak, nem hiába lepték el az internetet a róluk készült fényképek és videók.

Mik a hazai szabályok?

Ahogy arról írtunk is korábban, Magyarországon a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szabályzata szerint kisebb kutyák szállítóboxban, míg a nagyobb testű ebek pórázon és szájkosárral vehetnek részt a fővárosi tömegközlekedésben, így a metrón való utazásban is. A kutyával való utazásra vonatkozó további előírásokról ITT tájékozódhatsz.

amerika bernáthegyi gazda és kutya kutya és ember kutya tömegközelkedés szabályok tömegközlekedés utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!