hirdetés

10 egészen őrült kutyás törvény a nagyvilágból: van, ahol a rendőrök megharaphatják az ebeket, ha azok túl hangosak

Hangai Lilla

2022. július 23 - Képek: Getty Images Hungary

Töredelmesen be kell vallanunk, nagyon szórakoztató volt ezek után az érdekes kutyás törvények után kutatni. És még szórakoztatóbb volt belegondolni abba, hogy vajon milyen események ihlethették ezeket a zizis jogszabályokat. Kezeket fel, kutyával vagyunk!

hirdetés

A kutatómunka során az ingerküszöbünket az már nem ütötte meg, hogy Németországban megadóztatnak mindenkit, aki bármilyen házi kedvencet tart. A könnyítés az, hogy minden 4,5 kg alatti kutyát elszámolhatnak rágcsálóként. Félve kérdezzük, nincs már a csivaváknak így is elég baja? De nem húzzuk az időt, lássuk a nagyágyúkat!

1. Hatása felér egy langyos kamillateáéval

Paulding városában (Ohio, USA) a törvényhozók igen nagylelkűek voltak. A rendőrtisztek megharaphatják a kutyákat, de csak akkor, ha jó okuk van azt hinni, ez lenyugtatja a zaklatott, hangos négylábút. Vajon fordítva is ér a nyugi-harapás?

2. Ne már, ez olyan ciki!

New Castle (Delaware, USA) városában vagy a kutyák nagyon prűdek, vagy a törvényhozók, ugyanis kutyasétáltatás közben a pároknak tilos a csókolózás és a kézfogás is. Mégis mitől tartanak, hogy az ebek majd kínosan élik, hogy a gazdáik gyengéd érzelmeket fűznek egymás iránt?

3. Ez még egy profinak is sok lenne

Londonban illegális a taxisofőröknek veszett kutyát szállítani. Úgy hisszük egy ilyen akcióra még Jason Statham sem vállalkozna.

4. Amikor a kelleténél specifikusabb a kitétel

Tuscaloosa (Alabama, USA) városában tilos a kutyáknak alkoholt vagy dohányterméket adni nyilvános parkban. Miért, otthon vagy a sarki közértben ez már rendben van?

5. Chip és Dale a jogait követeli

Madison (Wisconsin, USA) városában szigorúan tilos a kutyáknak a belvárosi parkokban a mókusokat aggasztani. Nagyon ideges mókusok lakhatnak arrafelé… Lehet, hogy érdemes lenne megfontolni a költözést, mondjuk egy nyugodtabb részre, a kertvárosba.

6. Tiszta kutya, rendes gazdi

Galesburg (Illinois, USA) városában tudják, mitől döglik a légy. Talán szó szerint is, figyelembe véve a kutyás törvényüket. Náluk ugyanis törvényellenes a büdös kutya. Elsőre talán viccesnek tűnhet, de ezzel a jogszabállyal könnyedén kötelezhetik a kutyatartókat ebük rendszeres ápolására. Gratulálunk, Galesburg, okos húzás volt!

7. Rend a lelke mindennek

Kínában az egygyermekes családmodell irányelvét a kutyatartásra is kivetítették. És ha ez még nem lenne elég, a blöki nem lehet 35,5 cm-nél magasabb sem. Bár ha jobban belegondolunk, ezzel nincs is akkora gond, hiszen a jóból mindig picit adnak.

8. Mi szóltunk!

Denver (Colorado, USA) városában az állatbefogóknak értesíteniük kell a befogás előtt álló kutyákat három egymást követő napon keresztül, fákra kihelyezett plakátokkal. Arra vonatkozóan sajnos magazinunk nem kapott információt, hogy a denveri kutyákat mikor tették tankötelessé.

9. Nem ettől leszel menő!

Connecticutban búcsút mondhatsz a BFF (Best Friends Forever) tetkóknak, ugyanis kötelező azonnal jelenteni a rendőrségnek a tetovált kutyákat. A viccet félretéve, elég szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik miatt ezt törvénybe kellett foglalni.

10. Aludj el szépen kiskutyám…

Egyértelműen ez a kedvencünk! A svédek még a kutyatartást is elképesztő odafigyeléssel és kedvességgel kezelik. Tisztában vannak vele, hogy akárcsak az emberek, a kutyák is álmodnak – főként kölyök- és időskorban –, így minden kutyanapközinek rendelkeznie kell legalább egy napfényes ablakkal, hogy a kis lakók minél több élményt szívjanak magukba a jól megérdemelt szundihoz.

állatvédelmi törvény érdekességek felelős kutyatartás kutya sétáltatása törvény

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink