hirdetés

Kedvenc kutyasétáltató helyek Budapesten: ide vidd a kutyusod mozogni 

Ferenczi Deborah

2021. augusztus 5

Egy idő után meglehetősen unalmas lehet mindig ugyanazon köröket megtenni a szemközti parkban vagy a közelben levő utcákon kutyasétáltatás közben. Így hasznos lehet, ha néhanapján kicsit változtattok a megszokott meneten, és megtapasztaljátok, mennyire gyönyörű városban is élünk. 

hirdetés

Annak érdekében, hogy folyamatos megunhatatlan élmény legyen a kültéri mozgás kedvenceddel, összegyűjtöttük Budapest legszebb kutyasétáltató helyeit. Ezek egészen biztosan sokkalta magasabb színvonalra emelik a sétálás élményét.

Margitsziget

Az első, már-már klasszikusnak mondható helyszín egyértelműen a Margitsziget. Nem csupán számos első és sokadik randi helyszínének nőtte ki magát, hanem kiváló terepet nyújt arra is, hogy a kutya hatalmas zöld területtel találkozzon. Ez kiváltképpen nagy szabadságérzetet nyújthat kedvenced számára abban az esetben, ha egyébként eddig csak a belvárossal érintkezett. Ezen a terepen teljes nyugalommal el lehet engedni a kutyust póráz nélkül, hadd szaladgáljon és élvezze a természet szabadságát.

Normafa

Amennyiben egy kis hegyi levegőre vágynál és arra, hogy elszakadj a város folytonos nyüzsgésétől, kiváló választás lehet a Normafa. Igazán könnyen megközelíthető, mégis úgy érzed magad, mintha kiszakadtál volna a város zajából. Ezen a területen sétálhatsz erdőben is, vagy akár réteken is futkározhat kedvére a kutyus, ha nem akarsz különösebben nagyot túrázni.

Feneketlen-tó

A hegységet elhagyva érdemes olyan kisebb parkokat, illetve tópartokat keresni, melyek Buda belvárosának szívében nyújtanak menedéket. A Feneketlen-tó tökéletes választás abban az esetben, ha kicsit ki szeretnél kapcsolódni, ugyanakkor messzire sem akarsz menni. A csodálatos tópart nagyszerű helyet biztosít a kutyásoknak, hiszen hatalmas parkja és hangulatos tava kiváló terep a mindennapos kutyasétáltatás helyszínének. Fontos tudni, hogy miután az adott tó nagyon mély, így nem szabad a kutyust a közelébe engedni, érdemesebb inkább pórázon sétáltatva élvezni a csodás tavat.

Bikás park

A 4-es metrónak köszönhetően játszi könnyedséggel eljuthatsz Buda talán legszebb parkjához, a Bikás parkhoz. A nemrég felújított hely hatalmas zöld területtel és két nagyobb kutyafuttatóval is büszkélkedhet, melyek tele vannak olyan ügyességi játékokkal, melyek folytán a kutya egészen biztosan odáig lesz az élményért. A park nemrégiben kapott egy kis tavacskát is, amitől még kedvesebb hangulatot áraszt a terület. Mivel tavirózsák és aranyhalak élnek benne, kutyák nem használhatják fürdőhelyként.

Városliget

Budát elhagyva is olyan csodálatos helyek találhatóak, mint a Városliget, mely Pest talán legnagyobb zöldterülete. Az állatkert mellett elhelyezkedő park szintén változatos terepet nyújt a kutyasétáltatásnak. Hatalmas tava olyan hangulatot varázsol Vajdahunyad vára köré, mely folytán mindenképpen megéri arrafelé sétálni. A látvány egészen biztosan maradandó élményt nyújt.

Szent István park

Pestnél maradva szintén kiváló alternatíva lehet a rakparton elhelyezkedő Szent István park, mely egyfajta zöld oázisként üzemel a pestiek számára. Miután viszonylag könnyen megközelíthető, így egészen biztosan jó választásnak bizonyul azok számára, akik nem akarják elhagyni Pestet, de kifejezetten parkos területen szeretnék sétáltani a kutyájukat.

Rakpart

Végezetül a legklasszikusabb sétáltató helyek közé sorolnám Budapest két rakpartját. Mind a Budai, mind a Pesti oldal fantasztikus panorámát tár a látogatók elé. Így egészen biztosan örömmel teli lesz a kis belvárosi séta attól függetlenül, hogy Buda vagy éppen Pest a választott célpont.

Budapest számos kiváló kutyasétáltató helyet nyújt a lakosainak. A legjobb az, hogy mindenki megtalálja a leginkább kedvére való környezetet, legyen az folyópart, hegy, park vagy csöndes kis utcák világa  – mind megtalálható a fővárosban.

(Képek: Getty Images Hungary, Wikipédia)

edzés kutyasétáltatással kutyasétáltatás kutyasétáltatás Budapest kutyasétáltatás pórázon

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!