hirdetés

A szerető gazda 6000 kilométert utazott, hogy kisebb vagyonért megmentsék kedvencét

Szénási Szimonetta

2023. április 22 - Képek: Getty Images Hungary

Ennek a gazdának a szeretete nem ismert határokat. Sem pénzben, sem távolságban: több mint 10 millió forintot költött, és egy több ezer kilométeres utazást is vállalt beteg kedvencéért.

hirdetés

A 40 éves Hannah Erganian Robinson több mint 6000 kilométert repült szeretett kutyájával az amerikai Kansasből az Egyesült Királyságba, Cambridge-be egy életmentő műtétre, miután mentett kutyusánál szívelégtelenséget diagnosztizáltak.

Határtalan szeretet

A rettegő gazda úgy érezte, nincs más választása, hogy megmentse rajongásig szeretett csivaváját, Blanche-t. Az utazást az tette indokolttá, hogy a kiskutyánál megállapított pangásos szívelégtelenséget nem tudták megműteni az Egyesült Államokban. Szerencsére Cambridge-ben végeznek ilyen jellegű beavatkozást, ám annak ára elképesztően sok: 25 ezer font, ami több mint 10 millió forintnak felel meg.

Nyolc órát autóztunk Kansasből Denverbe, majd kilenc és fél órát repültünk a londoni Heathrow reptérre, ami összesen több mint 4000 mérföld (kb. 6500 km – a szerk.)”

összegezte az utat a hölgy.

Őrültnek tartották

Mint Robinson elmesélte, amikor az ismerősei meghallották, hogy ekkora utat vállal a kutyájáért, többen őrültnek titulálták. Ám a nőt sem a hosszú utazás, sem a pénz nem érdekelte. Ahogy ennek kapcsán megjegyezte, ha szeretsz valakit, akkor mindent megteszel érte, ha szükséges.

Versenyfutás az idővel

Blanche-nak a diagnózis felállításakor mindössze egy évet jósoltak az orvosok, tekintve, hogy helyben nem tudták vállalni a kutya kezelését. Így az aggódó gazda versenyt futott az idővel, hogy találjon egy helyet, ahol meg tudják műteni kedvencét, és el is tudjanak jutni oda.

Az örökbefogadott csivava becsült életkora 8-9 év, így még hosszú élet állt előtte. Mikor végül rábukkantak a Cambridge-i lehetőségre, már letelt a baljós egy év, így szó szerint minden perc számított.

Amikor végre felhívtak, hogy három hetem van, hogy odaérjek, azonnal lefoglaltam a repülőjegyeket, és indultunk”

– idézte fel a célba érés előtti izgalmakat Robinson, hozzátéve, hogy Blanche ekkora már igen rossz állapotban volt.

Óriási kockázat

A gazda szorongását tovább fokozta, hogy a klinikán közölték vele, hogy a kis csivava műtétje óriási kockázatot rejt, és nem tudják garantálni, hogy az állat túléli a beavatkozást.

A műtétje után este kilenckor felhívtak, hogy lehet, hogy nem éli túl az éjszakát. Könyörögtem, hogy láthassam őt, és ők félretéve a szabályokat, beengedtek hozzá. Odaadtam neki az ingemet, hogy legalább megszagolhasson, és ne gondolja azt, hogy magára hagytam”

– hangzik a szívszorító visszaemlékezés a kritikus éjszakára.

A fordulópont

A több mint drámai éjjel után a reggeli telefonhívás mint egy reménysugár törte át az éj sötétjét: az állatkórházból keresték a virrasztó gazdát, hogy elmondják neki, kutyája jobban van.

Reggel hatkor kaptam egy újabb hívást, hogy túlélte az éjszakát. Összeszorult a szívem, amikor meghallottam a csörgést, mert azt hittem, rossz híreket fogok kapni. Hirtelen nem is fogtam fel, hogy mégsem”

– zárja a történetet a hölgy.

Mint az orvosi beszámolóból kiderült, a csivavánál a műtétet követően légzési nehézségek léptek fel, ami alapján a doktorok sem gondolták, hogy a kutya túléli az éjszakát. Ám Blanche ismét rácáfolt a jóslatokra, és jobban lett. Mint a gazda elmondta, erre az orvosai sem tudtak magyarázatot adni, de a lényeg, hogy így történt. Mindezen nehézségek után hosszú, boldog életet kívánunk Blanche-nak!

csivava életmentő műtét gazda és kutya kutya és ember kapcsolata kutya műtét után kutya szívbetegség jelei műtét nehézlégzés repülés kutyával szívbetegség szívbetegségek utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink