hirdetés

Bajban van a világ egyik legjószívűbb kutyája, aki cicaszitterként vált híressé: komoly műtéteken esett át

Szénási Szimonetta

2023. március 5 - Képek: YouTube

Raylannek, a világ egyik legjószívűbb kutyájának már több tucat árva kismacska köszönheti az életét. Most azonban neki van szüksége törődésre, ugyanis súlyos egészségügyi gondjai miatt kórházban ápolják.

hirdetés

Korábban már meséltünk nektek Raylanről, az aranyszívű kutyáról, aki a legnagyobb szeretettel veszi gondozásba az elárvult kismacskákat. Az immár szépkorú eb élete során rengeteg árva kölyköt nevelt fel, akik ezt követően szerető otthonra találtak.

Kép: YouTube

Mostoha múlt

Pedig Raylan élete sem volt mesébe illő, sőt épp ellenkezőleg: a sanyarú sorsú kutyát egy sintértelepről hozta ki gazdája, ahol el akarták altatni, mondván, túl energikus és kezelhetetlen. Holott csak figyelemre és szeretetre vágyott, amit ő maga is kamatostul visszaad a környezetének. Örömmel veszi szárnyai alá az árván maradt kiscicákat, sőt egyszer egy mosómedvekölyök felett is anyáskodott.

Az alábbi videón látszik, micsoda csodálatos, gondoskodó kutya Raylan:

Ezúttal neki van szüksége minden támogatásra, ugyanis korából adódóan számos egészségügyi problémával küzd, amik miatt nemrég több műtéten is átesett. A beavatkozások költségére a szerető gazda gyűjtést szervezett, és az adományoknak hála meglett a szükséges összeg.

Komplikációk léptek fel

Mint gazdája beszámol róla, Raylannek el kellett távolítani egy csomót a májából, és a folyamatosan romló gégebénulása is beavatkozást igényelt. A műtéteket sikeresen el tudták végezni, azonban sajnálatos módon fellépett néhány komplikáció.

Raylant jelenleg az intenzív osztályon ápolják tüdő- és hasnyálmirigy-gyulladással. A hírek szerint szerencsére a legjobb kezekben van, és a helyzethez mérten a hangulata is jónak mondható. Ugyanakkor gazdája tisztában van vele, hogy Raylan állapota igen súlyos, és hosszú felépülési időszak elé néznek, ami alatt az sem kizárt, hogy lesznek még nehezebb időszakok. Éppen ezért mindenkit arra kér, küldje a pozitív energiát kedvencének.

híres kutya idős kutya idős kutya betegségei kutya és macska kutya és macska közötti barátság kutya hasnyálmirigy gyulladás mentett kutya sintértelep tüdőgyulladás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink