hirdetés

Így ünnepelte élete legboldogabb napját a legidősebb mentett kutya

Szénási Szimonetta

2023. szeptember 14 - Képek: Getty Images Hungary

A legmagasabb kort megélt brit menhelylakó, az aggastyánnak számító keverék őrületes évfordulót ünnepelt. Gazdái áldottnak érzik magukat.

hirdetés

A Ty névre keresztelt staffordshire bullterrier keverék örökbefogadó gazdái felkészültek arra, hogy új kedvencük már nem sokáig teszi szebbé az életüket, tekintve, hogy a koros kutya már elmúlt 20 éves. Ám a szépkorú jószág mindenkit meglepett – ennek örömére most őt ünnepelték.

Ty a Dogs Trust nevű jótékonysági szervezet pártfogását élvezte, ahol a gondozók a korábbi tapasztalataik alapján maguk is kevéssé bíztak abban, hogy az idős jószágon valakinek megakad a szeme. Mint fogalmaztak, az életkorból adódó egészségügyi problémák, valamint a speciális gondozási igények miatt nem igazán keresik az idősebb ebeket. Ám Bruno di Britót mindezek nem riasztották el. Ugyanakkor felkészült arra, hogy csak rövid ideig lesz közös az útjuk. Gondozói is mindössze pár hónapot jósoltak.

23 évesen is csillog a szeme

A félelmek azonban szerencsére nem igazolódtak be: Ty ma, 23 évesen is hű társa a férfinak. Ráadásul jeles napot ünnepeltek a közelmúltban: az örökbefogadás 1 éves évfordulóját.

Ahogy Ty ránk néz, olyan, mintha köszönetet mondana mindenért

osztotta meg tapasztalatait di Brito Úr.

 

Az ünnepségre az egykori gondozók is hivatalosak voltak, ahol közösen emlékeztek meg a kutya életének talán legfontosabb napjáról.

Áldottnak érezzük magunkat, hogy velünk van. Ő a családunk része, és reméljük, hogy még sok évet tölthetünk vele

– fogalmazott szeretetteljesen a meghatott gazda.

Egy idős állat is nagyon tud szeretni!

Az örökbefogadás egy nagyon komoly, felelősségteljes döntés, hiszen olyan állatok sorsa felől döntünk, akiknek korábban számos rossz tapasztalatuk lehetett. Az utcáról, elhanyagoló vagy bántalmazó környezetből kerültek a menhelyre, és egyetlen vágyuk, hogy végre szerető, biztonságos és egyúttal végleges otthonra leljenek. Egy idősebb jószág – ahogy az említett szervezet munkatársai is rámutattak –, ráadásul extra törődést is igényelhet.

Egy idősebb kutya is nagyon tud ragaszkodni!

Ám ha megszületett benned az elhatározás, hogy mentett társat szeretnél magadnak, és mind anyagilag, mind fizikailag és mentálisan felkészültél az ezzel járó feladatokra, akkor egy felnőtt vagy korosabb kutya is jó döntés lehet. Ajánlott alaposan kikérdezned a gondozóit valamennyi tudnivalóról, valamint a leendő állatorvosotokkal is egyeztetni, milyen nehézségek adódhatnak.

Azt pedig, hogy egy menhelyi, idős kutya nem lesz ragaszkodó, azt Ty, a legidősebb mentett kutya története is megcáfolhatja – ahogy számos másik, amiket az állatmentők nap mint nap megosztanak a közösségi oldalaikon. Érdemes szemmel tartanod őket!

állatmenhely idős kutya kutya szeretet jele legidősebb kutya mentett kutya örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink