hirdetés

Így lett a mentett Zoéból Bonbonka: olvasóink mesélték el, hogyan találták meg a tökéletes nevet kedvencüknek

Szénási Szimonetta

2022. október 29 - Képek: Getty Images Hungary

A gazdák elképesztően kreatívak, ha névadásról van szó. Olvasóink is jobbnál-jobb nevekre keresztelték mentett kedvenceiket.

hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy miképp lehet úgy megváltoztatni egy mentett vagy befogadott kutya nevét, hogy az ne okozzon problémát a későbbiekben. Nagy örömünkre a cikk alatt sokan osztották meg személyes történetüket és tapasztalataikat a névváltoztatás kapcsán. Volt, akinél vicces oka volt a névcserének, még másnál inkább a kutyus külseje vagy mentalitása indokolta a változtatást.

Bonbonka és Audrey Hepburn

A menhelyről kihozott Zoé kis termete miatt gazdáitól a Bonbonka nevet kapta, és ahogy mesélik, semmi gondja nem volt vele. A gyepmesteri telepen még Kelly névre hallgató kislány a fajtamentésnél Luna, szerető gazdájánál pedig lencsi lett, ahogy Khraspuette pedig Rocket, néha Rocky. Corbata (azaz nyakkendő) is igen előkelő nevet kapott új családjánál: a világhíres színésznő után Audrey lett, s mint gazdája írja, az első perctől fogva illik rá.

Van, amikor a kutya is helyesel

A szintén menhelyi Piri a füle botját sem mozdította a nevére, mígnem gazdásodott, ahol Szelliként boldog, szófogadó jószág lett. Mint olvashatjuk, az új név hallatán a kutyus csak úgy szaladt a gazdihoz.

Betyár is Pamacsnak indult, de ahogy tulajdonosa meséli, amint belenézett a pumi-mudi-snautzer keverék okos szemeibe, rögtön tudta, hogy mi lenne a megfelelőbb név – amit a kutyus egy arconnyalással helyeselt is.

Miki befogadói nagyon kitartóak voltak: napokig szólítgatták különböző neveken mentettjüket, míg a kutya reagált valamelyikre.

Hasonló hangzás

Barniból, a nem barna színű kutyából frappánsan Arni lett, ahogy Májzlit is gyakran hívják Bájglinak. A hasonló hangzás miatt ez egyik négylábúnak sem okoz gondot.

Akik nem változtattak

Sokan írták, hogy a könnyebb beilleszkedés vagy az állatok idősebb kora miatt megtartották az eb eredeti nevét. Így voltak ezzel Daisy, Berci, Pluto, Tyson, Sztyepánka – Sztyepi, Bütyi, Zsombor, Chloe. Kaga gazdája, mint írja, nagyon szereti kedvence nevét, aki reményei szerint az egyetlen ilyen becenevű jószág az országban.

Imádnivaló becenevek

Természetesen jól tudjuk, hogy minden négylábúnak van egy hivatalos neve – és kismillió másik, amiken még szólítják. A hozzászólók is jobbnál jobb beceneveket osztottak meg velünk. Például a már említett Sztyepi odahaza Kalács, Nyuszika és Csilla is. Pluto becézve Püpike, míg Tyson kiérdemelte a Sátánka megszólítást.

Akiknek inkább a zacskó csörgése az irányadó

Voltak, akik viccesen és őszintén bevallották, hogy bár pajtásuknak száz neve is van, leginkább a jutalomfalatos zacskó zörgésével lehet felcsigázni az ebet. Gazdája elmondása szerint így működik a már idősebb mudi, Dzsidzsi is, akit 10 év után kereszteltek át Rigóra, de bármelyik névnél jobban működik nála a zacskók csörgése, a hűtőajtó nyikorgása, vagy ha meghallja, hogy „megyünk sétálni”.

állatmenhely idős kutya kutya név kutya neve kutya nevek kutyamenhely menhely mentett kutya név névadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink