hirdetés

A Közút mentett kiskutyája csak úgy sugárzik a boldogságtól: Emká teljesen kivirult

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 14 - Képek: YouTube

Nemrég hírt adtunk a Magyar Közút munkatársainak szívet melengető tettéről: a jászberényi mérnökség dolgozói egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. A kis eb az Emká nevet kapta, és a közutasok legfrissebb beszámolói alapján remekül érzi magát.

hirdetés

Emká, a Közút mentett kutyája nagyon szerencsés, hogy olyan jó emberek leltek rá, mint a jászberényi mérnökségen dolgozó brigád tagjai. A megtalálásakor mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós – pontosan 930 gramm volt a cseppség – kölyök története ugyanis könnyen tragikus véget ért volna, ha a közutasok nem veszik szárnyaik alá a bájos jószágot.

Óriási szerencse, hogy a munkások meghallották a kiskutya sírását. / Fotó: Magyar Közút – Youtube

A legjobb helyre került

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a munkások éppen a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak, amikor felfigyeltek a furcsa hangokra. Mint kiderült, egy apró fekete gombóc sírdogál kétségbeesve, akit testvérével hagytak az út melletti árokban. A másik kutyus ekkor már nem élt, a nyüsszögő csöppséget azonban nem hagyták sorsára megtalálói. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét. (A neve szavazáson dőlt el, az Emká tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve, ezzel is erősítve jótevői és a kutya közti köteléket.)

Egy ország zárta szívébe a Közút dolgozóit

A történteknek hatalmas visszhangja lett, az ország egy emberként ünnepelte a nemes cselekedetet, és együtt is olvadozott a kiskutyáról készült bájos felvételeken. Szerencsére nem kellett búcsút vennünk az aranyos jószágtól, ugyanis a Magyar Közút oldalán folyamatosan beszámolnak kedvencük mindennapjairól.

Innen tudhatjuk, hogy Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú. A közzétett felvétel tanúsága szerint élvezte a pancsolást, azt követően pedig, ahogy egy kutyának illik, még a törölközővel is megküzdött. Az így elégetett kalóriát természetesen azonnal pótolni kellett egy kis kutyatáp formájában.

Rossz statisztika

A kutyus szemmel láthatóan boldog és elégedett, ami nem is csoda, hiszen gazdái végtelen szeretettel veszik körül. Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Reméljük, még sokáig követhetjük nyomon Emká mindennapjait, és hasonlóan örömteli perceket osztanak meg velünk a lelkes gazdik.

árva kölyök fekete kutya fekete kutya szindróma keverék kutya kidobott kölyök kölyökkutya mentett állatok mentett kutya mentett kutya nevelése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!