hirdetés

Tenyérnyi kölyökkutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai: szavazásra bocsátották az apróság nevét

Szénási Szimonetta

2022. július 22 - Képek: YouTube

A Magyar Közút munkatársai épp felújítást előkészítő munkálatokat végeztek, mikor felfigyeltek a nyüszögésre. Egy mindössze 4 hetes, tenyérben elférő csepp kiskutya sírt az út menti árok mélyén.

hirdetés

A Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő úton egy kis kölyökkutyát mentettek a közutasok – számol be a hírről a Magyar Közút. Mint írják, a jászberényi mérnökség munkatársai épp az említett útszakasz felújítását előkészítő munkálatokat végezték, amikor az egyikük furcsa, nyüszítő hangra lett figyelmes.

A kölyköt a jászberényi mérnökség fogadta be. / Fotó: YouTube

Átvizsgálták a terepet, és az út menti árok mélyén rábukkantak az aprócska jószágra, aki a tenyerükben is elfért. Mellette volt a testvére is, aki ekkor sajnos már nem élt.

4 hetes, 930 gramm

A mérnökség befogadta az árva kölyköt, másnap pedig a jólelkű munkások állatorvoshoz vitték. A vizsgálat során kiderült, hogy a pöttömnyi, mindössze 930 grammos jószág körülbelül 4 hetes lehet. Szerencsére az állat teljesen egészséges.

Sokan fogtak össze, hogy segítsék a kicsi ellátását. Ennek hála azóta már elegendő élelemmel, állatorvosi javaslatra laktózmentes tejjel, különféle hasznos holmikkal, sőt még játékokkal is feltankoltak a picinek.

Szavazni lehet a nevére

Egyetlen dolog hiányzik még a teljes boldogsághoz: a megfelelő név. Mivel újdonsült gazdái nem tudtak dönteni, így szavazásra bocsátották a dolgot.

A kiskutya leendő nevét szavazás útján fogják eldönteni. / Fotó: YouTube

Három név közül lehet választani: Árnyék, Emká (mint Magyar Közút – MK), illetve Cuki. Szavazni a Magyar Közút Facebook-oldalán lehet július 25., hétfő délig. Ezt követően keresztelik el a kis ebet.

állatmentés állatok örökbefogadása árva kölyök kidobott kölyök kutya örökbefogadás mentett állatok mentett kutya segítség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink