hirdetés

Zselé új élete: a kocsiból kidobott, megkínzott kiskutya végre szerető gazdira lelt

Szénási Szimonetta

2022. augusztus 23 - Képek: Állatmentő Liga

Zselé élete tragikus fordulatot vett, mikor „gazdája” menet közben kidobta az autóból. A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást. Szerencsére ezúttal jó hírekről számolhatunk be.

hirdetés

Az állatvédők és a rendőrök körében is nagy felháborodást keltett a kocsiból kidobott kutya esete. A kis jószágot július közepén, a 8. kerületben, a még járó járműből dobta ki valaki. A sofőr csak lassított, kihajította az ebet hámmal, pórázzal együtt, majd gázt adott, és elhajtott a helyszínről.

A helyszínre siető rendőrök azonnal megitatták a kidobott kölyköt. / Fotó: Állatmentő Liga

A rendőrség azonnal a helyszínen termett

Hatalmas szerencse, hogy egy arra járó autós látta a történteket, és azonnal a kutya segítségére sietett. A budapesti rendőrök hamar a helyszínre érkeztek, megitatták a feltehetően halálra rémült állatot, és azonnal értesítették az Állatvédő Ligát.

Miután biztonságba helyezték a kiskutyát, aki az állatvédőktől a Zselé nevet kapta, a hatóság megkezdte az adatgyűjtést. Állatkínzás miatt indult eljárás az ismeretlen elkövető ellen.

A mentett kutyát Zselének keresztelték az állatvédők. / Fotó: Állatmentő Liga

Csupa szív keverék kölyök

Zselé körülbelül egy év körüli terrier-pincser keverék kan kutya. Sportos kölyök, imád mozgásban lenni, emellett szépen sétál pórázon is – írták róla az Állatvédő Liga örökbefogadási csoportjában közzétett bemutatkozóban. A szobatisztasággal sem volt gondja, ráadásul nagyon vidám kiskutya.

Szerető gazdira lelt

Szerencsére nem kellett sokat várnia, hiszen a napokban Zselé új gazdihoz került. Mint a rendőrség írja, egy ügyvéd is felfigyelt a megrázó történetre, így a kocsiból kidobott kutya ma már boldog, gazdis jószág.

Zselé ma már boldog gazdis kutya. / Fotó: Állatmentő Liga

Ahogy megmentői a beszámolóban írják, remélik, hogy Zselére most már valóban boldog és gondtalan élet vár, és mihamarabb elfelejti a vele történteket.

A nyomozás természetesen tovább folyik az ügyben.

állatkínzás állatmentők állatvédők árva kölyök keverék keverék kutya kidobott kölyök kölyökkutya mentett kutya nyomozás rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink