hirdetés

Fához láncolva találtak rá a rettegő kutyára Tatabányán: így van most Hercegnő

Szénási Szimonetta

2023. június 9 - Képek: Zsiga László/Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat

A kutyát egy fához láncolva hagyták magára az erdő közepén. Videó készült a mentőakcióról, amihez egy tapasztalt állatmentőre volt szükség.

hirdetés

A megtalálókat, az állatmentőket és a közvéleményt is megrázta annak a fiatal szuka kutyának az esete, akit egy fához láncolva találtak meg az erdő közepén, Tatabánya közelében. A szerencsétlen jószág teljesen fel volt tekeredve a fa törzsére, páni félelmében pedig támadott mindenkire, aki csak közelített felé. Emiatt a nagy tapasztalattal rendelkező Zsiga Lászlót riasztották a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálattól, bízva abban, hogy neki sikerül megoldani a helyzetet.

Hercegnőre az erdőben kikötve találtak rá: a lánc miatt mozdulni sem bírt a kutya.

Megkerestük az állatmentőt

Hogy kiderítsük, pontosan mi történhetett az állattal, felkerestük megmentőjét, Zsiga Lászlót. Tőle megtudtuk, hogy a Hercegnő névre keresztelt, körülbelül 2-3 éves, keverék szuka kutya ugatására kutyasétáltatók, illetve egy futó lett figyelmes május 28-án, vasárnap. Ők szembesültek először a szörnyű látvánnyal.

A láncra vert, szinte mozgásképtelen kutya félelmében – érthető módon: a kétségbeejtő helyzeten felül ki tudja, mi történt vele korábban – agresszív volt, így megtalálói nem merték megközelíteni. Szerencsére azonnal cselekedtek, és sorra hívták az állatmentő szervezeteket. Így jutottak el a Tappancs alapítványhoz, amelynek tagja, Zsiga László már számos hasonlóan nehéz helyzetben bizonyított.

Videón a kiszabadítás

Így történt most is: az állatmentő rövid időn belül megérkezett a helyszínre, és óriási türelemmel sikerült olyannyira megnyugtatnia a kutyát, hogy ki tudta szabadítani. A lenyűgöző pillanatokról felvétel is készült, amit megosztottak az alapítvány közösségi oldalán.

Chip nincs benne

Bár csak napok teltek el a mentőakció óta, Hercegnőre rá sem lehet ismerni. Ahogy az alábbi képek bizonyítják, a kezdetben rettegő kutyából igazi bújós jószág lett, aki ki van éhezve a simogatásra és a törődésre.

Zsiga László elmondta, hogy két leolvasóval is próbálkoztak, de nem találtak mikrochipet mentettjükben, így nem tudták beazonosítani a gazdát. Természetesen vizsgálat indult az ügyben.

Jelenleg kezelik, de idővel szerető családot keres a kutyus

Mint az állatvédő elmondta, Hercegnő bőrbeteg, amit kezelni kell. Ezen felül megkapja az oltásokat, valamint a chipet, továbbá ivartalanítani is fogják. Az egészségügyi ellátás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a kutya szocializációjára. A cél, hogy ne féljen az emberektől, és szófogadó, a társadalomba beilleszkedő kedvenc váljon belőle. Ha mindezek megvalósulnak, azt követően válik gazdakeresővé a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat kötelékében.

állatkínzás állatmentő életmentés életmentő fiatal keverék keverék kutya kutyamentés mentett kutya mikrochip segítség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink