hirdetés

A texasi kutyabusz lehet a világ legjobb munkahelye: a sofőr napközibe szállítja a kedvenceket

Szénási Szimonetta

2023. február 11 - Képek: YouTube

Igazi látványosság, amikor felbukkan az élénksárga kutyabusz, rajta a rengeteg négylábúval. Reklám nélkül tette híressé a vállalkozást a szokatlan, ámde zseniális ötlet.

hirdetés

A 31 éves, austini Evan Zwerneman 2021-ben vásárolta meg az iskolabuszt, amelye aztán egy csapásra ismertté tette őt és az általa működtetett kutyanapközit. Hogy miért? Mert a járművel nem másokat szállít, mint a hozzá járó négylábúakat. A kutyabusz igazi látványosság nemcsak a helyiek, de a róla készült videóknak hála szerte a világban.

A sárga iskolabusz mindennap felszedi utasait./Kép: YouTube

Minden utasnak megvan a helye

Mint az ötletgazda, egyben sofőr, Zwerneman nyilatkozta, korábban furgonokkal közlekedett, ám azokban nem volt annyi hely. Így jött az ötlet, hogy egy nagyobb jármű után nézzen. S mi lehetne alkalmasabb egy csapat napközibe igyekvő nebuló szállítására, mint egy élénksárga iskolabusz?!

A rengeteg ülésnek és a tágas belsőnek hála a napközi vezetőjének módja van minden kutyát a saját helyére ültetni. Ugyanis az ebeknek az is van, ahol minden nap okosan helyet foglalnak, hogy biztonságban érkezhessenek meg az intézménybe.

@ezdogstayandplay

Please bark “here” when your name is called! 🤓🚌 #attendancecheck #dogschoolbus #austintx #atx #dogslivingtheirbestlife #fyp

♬ Song for My Dog – Leslie Mosier & Doug The Pug

Utastársak és barátok

Mint Zwerneman mesélte, utasai nap mint nap izgatottan várják, hogy felbukkanjon a sárga jármű. Amint a kutyabusz megáll, ők már pattannak is fel, hogy mihamarabb eszmecserét folytassanak kedves barátaikkal. Ugyanis a négylábúak a közös utak és a napköziben töltött idők során igazi barátok lettek. Örülnek egymásnak, s megismerik a mellettük ülő ebtársat.

Szemmel látható, hogy a kutyák között barátságok alakultak. Mindig feldobja a napunkat, amikor látjuk, milyen boldogan futnak a buszhoz, hogy találkozzanak velük. Tudják, hogy egy kalandokkal és szórakozással teli nap vár rájuk

– mesélt az örömteli élményekről a tulajdonos.

Kutyasuttogó

Mielőtt elindítottam ezt a vállalkozást, egy állatorvosi klinikát vezettem, így mindig is tudtam, hogy állatokkal akarok dolgozni. Korán a szenvedélyemmé, majd a karrieremmé vált. Sokan emiatt csak kutyasuttogónak hívnak

– összegezte eddigi életútját az álommunkát végző férfi.

Hatalmas hírnév

Miután néhány gazda elkezdte megosztani Zwernemannal az utazásról készült videókat, a buszvezető úgy döntött, közzéteszi azokat közösségi oldalain. Innentől pedig már csak egy pillanat kellett a hírnévhez.

TikTokon is nagyon népszerűek a kutyajáratról készült videók.

@ezdogstayandplay

We seriously have the best students! #dogschoolbus #fyp #austintx 🐾

♬ I Love My Dog, My Dog Loves Me – Andy Griggs

A kutyabusz azonnal meghódította mindenki szívét, ami cseppet sem meglepő, hiszen páratlan és elbűvölő látvány egy busznyi örömtől sugárzó szőrös nebuló. Ahogy Zwerneman fogalmazott, az emberek megszállottjai lettek a buszának, s útközben is sokan megnézik őket.

Az alábbi, angol nyelvű videóban épp az ebeket gyűjti be a járgány.

Hirdetésre sincs szüksége

A videóknak és a közösségi médiának hála a 2019-ben indult vállalkozásnak egyáltalán nincs szüksége reklámra. Míg a kezdetekben mindössze Zwerneman egymaga járt egyetlen járművel, addig ma öt alkalmazott segíti a munkáját négy furgonnal.

Alaszkában is működik hasonló szolgáltatás

Egy Alaszkában élő házaspár, Mo Thompson és férje, Lee Thompson kutyakiképző, -sétáltató és kutyafuttató vállalkozást működtetnek.

Az alaszkai járaton is impozáns társaság utazik, ahogy az az alábbi, angol nyelvű felvételen is látszik. 

A texasi vállalkozóhoz hasonlóan ők is busszal oldják meg az ebek szállítását. Naponta öt különböző csoporttal is megfordulnak.

barátság busz buszon a kutya kutya tömegközelkedés kutyanapközi napközi tömegközlekedés utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!