hirdetés

Változás a tömegközlekedésben: mostantól így utazhatsz a kutyáddal

Szénási Szimonetta

2024. március 1 - Képek: Getty Images Hungary

Március 1-től jelentősen megváltoznak a kutyás tömegközlekedés feltételei is. Ebben lesz más az utazás, ha négylábúd is veled tart.

hirdetés
Már egy ideje napirendi pont az országos tömegközlekedés összefonódása, amelynek értelmében megvalósul a MÁV, a BKK, valamint a Volánbusz járatain egyaránt érvényes bérletrendszer. Mint az ujtarifa.hu oldalán olvashatjuk, március 1-től számos korábbi kedvezmény, illetve bérlettípus megszűnik. Helyettük a nemrégiben bevezetett vármegye-, valamint országbérlet marad, amelyek érvényességi köre is kibővül. A kutyás tömegközlekedés így módosul.
A kutyás tömegközlekedés március 1-től módosul

Országbérlet a kutyának

A korábbi kutyabérlet helyett mostantól kedvencednek is válhatsz kutya országbérletet, melynek ára 1890 forint lesz.
Mint Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel közölte, az új közösségi közlekedési tarifarendszerben az új kutya országbérlettel annak érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd az ebeket szállítani. Emellett a kedvezményes országbérlettel rendelkezők minden további költségtérítés nélkül felszállhatnak kedvencükkel a helyközi közösségi közlekedési járművekre.
Ezen felül viszonylati kutyajegy is váltható a négylábúaknak 500 forintért. A tájékoztatás szerint a bérletek, illetve a jegyek online, a kihelyezett automatákból, valamint a jegypénztárakban is megvásárolhatók. A változások részletes ismertetése ITT olvasható.

Ha a megváltandó menetjegyen és bérleten túl szeretnél tájékozott lenni abban is, kedvencedre milyen utazási feltételek vonatkoznak, ezt a cikkünket mindenképp olvasd el. Kitérünk benne többek között arra, egyszerre hány eb utazhat az adott járművön, illetve hogy mi a helyzet a póráz, illetve szájkosár viselésével.

bkk busz máv tömegközlekedés utazás utazás kutyával vonat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink