hirdetés

Halála után is hónapokig őrizte gazdáját ez a hűséges kutyus, várva a megmentőjüket

Mádi-Krezinger Cintia

2023. november 15 - Képek: Getty Images Hungary

Egy augusztusban eltűnt túrázó kutyája hónapokig gazdája mellett maradt, és várta, hogy megmentsék.

hirdetés

Megtalálták annak a 71 éves férfinak a holttestét, akinek még augusztusban veszett nyoma a dél-kolorádói hegyekben. A férfi mellett ott volt Jack Russell terrier kutyája, Finney is, aki hűségesen várta, hogy gazdáját megmentse valaki. Az állatot kórházba szállították, hogy megkaphassa a szükséges kezeléseket. Testtömege felére lefogyott és kiszáradás jeleit is mutatta a hűséges kutya.

A férfit és kutyáját hetek óta keresték már, végül egy vadász bukkant a testére és Finney-re. A kutya valószínűleg a közeli földalatti patakokból származó vízzel és a környékbeli kisállatok, például egerek elfogásával élte túl.

Holtig tartó hűség

Nem ritka, hogy a kutyák még gazdájuk halálát követően is hűségesek maradjanak. Az egyik leghíresebb eb, Greyfriars Bobby, akinek a skóciai Edinburgh-ben szobrot is emeltek, hogy hűségére emlékezzenek.

A skót terrier az 1800-as évek második felében vált ismertté a skót fővárostól délre fekvő Greyfriars temetőjében. Szívmelengető története azóta is sokakat megérint, életéről még filmet is készítettek.

Bobby gazdája halálát követően 14 éven át szeretett embere sírjának közelében maradt. Az emberek megkedvelték a kutyát, és a helyiek etették és gondoskodtak róla. Bobby története máig él a skót folklórban, a hűség és ragaszkodás szimbólumaként.

Szintén híres Hacsikó története. A japán akita 9 éven át várta minden nap, hogy gazdája hazatérjen hozzá, ám a férfi sajnos már nem ölelhette meg újra imádott kutyáját.

De nem kell messzire menni hűséges kutyákért: Beni kutya több mint 10 évig várta hiába gazdáját a XVI. kerületben.

A leghűségesebb fajták

Szerető gazdi mellett minden kutya ragaszkodó és odaadó. Egyes fajták azonban még az átlagosnál is jobban kötődnek az emberhez. Ha kutyus örökbefogadásán gondolkozol, ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a leghűségesebbként számon tartott kutyafajtákat.

hűség hűséges a gazdájához hűséges kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!