hirdetés

Ilyen egy félmilliós kutyatál – a kedvenceknek is jár a luxus

Vermes Nikolett

2023. június 1 - Képek: Getty Images Hungary

A világ egyik leghíresebb divatháza extrém drága kutyás termékeket dobott piacra. A legmegdöbbentőbb, hogy a több mint 2 millió forintos fekhelyre van igény. De mit tud egy autó árát kóstáló tál, póráz vagy nyakörv?

hirdetés

Gucci. Egyet jelent a luxussal, a pompával és a pazarlással. A több millió forintos táskákat már megszoktuk, és a legmerészebb ruhaköltemények sem okoznak botrányt. Az emberek megszokták, hogy a divatház mindig előrukkol valami meghökkentővel. Amikor már azt hittük, hogy az átlátszó menyasszonyi ruhánál vagy az aranyozott táskánál nincs furcsább, akkor emeltek egyet a téten, és a Gucci ház kutyák számára készített kiegészítőket.

Költenél milliókat a kutyád felszerelésére?

Az első luxus kutyaruhák

A 102 év alapított olasz divatmárka először a jubilálás idején tervezett kutyaruhákat. A szenzáció elérte célját, a dúsgazdag vásárlók pedig hamarosan gazdi-kutyus szetteket kezdtek rendelni. Ugyanis a tervezők azzal a szándékkal kreáltak kutyapulóvereket, hogy az állattartók egyforma ruhába öltözhessenek kedvencükkel. A forintban számított egymilliós ár ellenére rengeteg szett fogyott. Akinek van felesleges milliója a kutya ruháztatására, ma is vásárolhat limitált kiadású pulóvert vagy topot a négylábú és saját maga számára. Sőt, 2023 tavaszán a kiegészítők is felkerültek a palettára.

2,5 millió egy fekhelyért

A legérdekesebb darab a fekhely, ami leginkább egy mini kanapéra hasonlít. Különlegessége, hogy a szövetet mágnesekkel rögzítették a fa kerethez, így könnyen cserélhető, amennyiben baleset történik. Az ára közel 2,5 millió forint. Ezt követi a félmilliós etető és itató tál. Különlegessége, hogy egy kis emelvény tartozik hozzá, és egy fogantyút is kapott, ami a híressé vált Gucci bőröndökre emlékeztet. Ordító különbség az is, hogy a tálat a híres Gucci minta borítja és a logó is jól látható rajta. Végül a kollekció harmadik darabja a kutyanyakörv, ami az emblematikus Gucci öv kisebb változata, szintén félmilliós becsléssel. De késztettek bilétát és szegecses nyakörvet is. Egyszerű matekkal egy teljes kutyás Gucci készlet közel 6 millió forintba kerül.

A jó munkához idő kell?

Természetesen a videoban látható darabok egyszeri alkotások.  Minden további fekhelyet, tálat, nyakörvet és bilétát egyedi megrendelésre készít a Gucci ház a kutyák számára. A várakozási idő 14 hét. Nincsenek pontos adatok arra vonatkozóan, hogy mennyi kiegészítőt vettek eddig, de a világsztárok Instagram oldala arról árulkodik, hogy a Gucci ház eljutott a célközönséghez. A termékek nemzetközileg bárhol megrendelhetők. Ami pedig a hazai piacot illeti, az állatfelszerelés szaküzletek polcain jelenleg a legdrágább tálak közel 50 ezer forintba kerülnek. Igaz, azokon nincsen Gucci logo. Vélhetően az olasz divatházzal egyetlen márka sem tudja felvenni a versenyt, ha a fényűzésről van szó. A kérdés csak az, hogy vajon a kutyának fontos, hogy mi van a tálra írva?

 

drága kiegészítők elkényeztetés kutyaluxus

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink