hirdetés

12 milliót ér egy fénykép erről a kutyáról

Vermes Nikolett

2023. május 26 - Képek: Getty Images Hungary

Vannak, akik milliókat keresnek egy kutyás képpel. A négylábú influenszerek olyan jól keresnek, hogy a gazdinak nem kell dolgozni. Csupán egy jó profilt kell felépíteni.

hirdetés

Az influenszerek, vagyis azok a személyek, akik önmagukat reklámfelületnek kínálják fel a cégek számára, irreálisan magas összeget keresnek. Egy márka hajlandó havonta több millió forintot fizetni valakinek, akinek elég nagy követő tábora van. Manapság a kutyás posztokért is adnak ennyit.

A leghíresebb influenszer kutyus

Ez is egy piramisjáték

Senkiből sem lesz egyik napról a másikra világszerte ismert influenszer. Még a legextrémebb posztok felfutásához is hetekre van szükség. Jellemzően minden érintett alulról építkezik, vagyis folyamatosan növeli követőtáborát. Magyarországon ezer követőre is kötnek szerződést a vállalatok, viszont az influenszer ezért cserébe még nem kap pénzt. Ekkora számnál csupán néhány terméket küldenek, amit a szerencsés személy kedvére használhat – természetesen néhány jó posztért cserébe. A kutyák esetében ez valamilyen táplálék, játék vagy eszköz szokott lenni. Tehát a gazdinak nincs más feladata, mint létrehozni egy profilt a kutya számára, elárasztani az internetet, majd felvenni a kapcsolatot a kisállatokra szakosodott cégekkel. Ahogy pedig nő a követőtábor, úgy nőnek a szerződések is, és később már nemcsak praktikus dolgok fognak érkezni, hanem pénz is.

12 millió egy fotóért

A világ leghíresebb influenszer kutyája JiffPom, akinek jelenleg 9,4 millió követője van. Az eb gazdája egy amerikai fiatal, aki egy posztért közel 12 millió forintot kap. Bár ekkora összeget nem keresnek a magyarországi kutyás influenszerek, közülük többen kapnak a milliós bevételt egy fotóért. Például, akinek több, mint 1 millió követője van, már elmondhatja, hogy a kutyája képeiből egész jó kiegészítést kap.

Kinek jó ez?

A pszichológia szerint a rendszeres és közönségvadász posztok készítése mögött általában szorongó emberek állnak. A sokak által kedvelt képek azt az illúziót keltik a posztolóban, hogy rengetegen szeretik, körbe veszik őt az emberek. De ezek valójában virtuális számok, amelyek nagyon sérülékennyé teszik az önbizalmat. Mi a helyzet a kutyákkal? Egy négylábúnak nincsen szüksége emberi játszmákra. Számára elegendő egy falkavezér, vagyis egy jó gazdi, étel és biztonságos környezet. Az influenszer kutyák legfeljebb annyit érzékelnek a népszerűségből, hogy jobb minőségű tápot és fekhelyet kapnak. Cserébe be kell tartani a „Maradj” parancsot egy kép elkészítése során. A kutyás profilok sosem az állatról szólnak, hanem azokról a gazdikról, akik szívesebben mutatják meg magukat kedvencükön keresztül.

 

híres kutya kutya fotózás kutya fotózás tippek pénztárcabarát kutyatartás sztárok kutyái

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink