hirdetés

Így mentett meg egy egész lakóparkot a tűzvésztől egy keverék kutya

Szénási Szimonetta

2023. június 18 - Képek: Clovis Fire Department/Facebook; Getty Images Hungary

Egy roppant aranyos „kitüntetést” és egy tűzoltósisakot is kapott az okos négylábú.

hirdetés

A kétéves Charlie valóságos hős lett, miután neki hála a lakóparkjukban élők időben biztonságba kerültek egy tűzeset alkalmával. A keverék kutya sok életet mentett meg a tűztől.

A kutya addig ugatott, míg gazdája fel nem ébredt.

Hála éles orrának, Charlie még azelőtt felébredt a szokatlan szagra, mielőtt gazdája érzékelte volna a füstöt vagy a lángok melegét. Hajnali 3 óra volt a kaliforniai Clovisban, ahol Chad McCollum élt. A labradoodle hangos ugatással figyelmeztette a férfit a bajra, és addig abba sem hagyta, míg sikerrel nem járt. McCollum hamar rájött, miért tombol kedvence:

Odasétáltam az udvar sarkához, ahol ugatott, és láttam a füstfelhőt az égen, valamint a narancssárga fényt is

– nyilatkozta a férfi a helyi híreknek.

Mint kiderült, egy lakóautó gyulladt ki az egyik telken. McCollum azonnal hívta a 911-et majd rohant ébreszteni a szomszédságot is. Két háza ekkor már lángra kapott. A férfi segített nekik mihamarabb biztonságba jutni. Kisvártatva a tűzoltók is a helyszínre érkeztek, s rövidesen eloltották a lángokat. Szerencsére senki sem sérült meg a tűzben, ami jórészt Charlie-nak köszönhető. Ha ő nem szól időben, akár tragédia is lehetett volna!

Kitüntetés és finomságok

Tette nem maradt köszönet nélkül: a clovisi tűzoltóságtól egy tűzoltósisakot kapott, a szomszédság pedig ki is tüntette, hálája jeléül. A jelvényen a „hero”, azaz hős felirat olvasható. A gazda sem maradt ki a sorból, ő különböző finomságokkal kényeztette okos kedvencét.

Ez az eset nagyszerű emlékeztető arra, hogy a kutyák csodálatosak

– áll a tűzoltóság közleményében.

Nem ez volt az egyetlen eset a közelmúltban, amikor egy eb mentett életet: februárban egy hároméves pitbull-labrador keverék mentette ki gazdája egyéves kislányát egy detroiti lakástűzből.

Fogadd meg a szakemberek tanácsát!

Mint a tűzoltók félig tréfásan fogalmaztak, Charlie nem tud mindenhol ott lenni, így azt kérik, mindenki mielőbb szereltessen fel az otthonában egy tűzjelzőt, illetve ellenőrizze már meglevő készülékét, hogy az valóban jelezzen, ha baj van.

életmentés elismerés gazda és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya szaglása szaglás tűz tűzoltó kutya tűzoltóság kutya ugat ugatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink