hirdetés

85 kilós kutyát mentettek a csepeli tűzoltók: ide szorult be

Szénási Szimonetta, 2023. július 18 - Kép: Vida Máté – katasztrofavedelemhivatalos/Instagram

Hatalmas jószág segítségére siettek a csepeli hivatásos tűzoltók. A Hero, azaz Hős nevű kedvenc igencsak szorult helyzetbe került – szó szerint. Ha nincsenek az egyenruhások, nem szabadult volna.

hirdetés

Az Országos Katasztrófavédelem igencsak figyelemfelkeltő képet posztolt közösségi oldalán az egyik tűzoltó kollégáról, aki egy impozáns kaukázusi juhászkutyát simogat éppen. A termetes jószág csaknem olyan magas, mint a guggoló férfi! Hogy mi volt az apropója a találkozásnak, azt a címben már elárultuk: ez a gyönyörű kutya igencsak nagy bajba került, beleesett a vízaknába.

Mentőkötelek kellettek

A csepeli hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, hogy kimentsék az aknából Herót. Nem volt könnyű dolguk, hiszen az eb 85 kilogramm, ám mászóöv, valamint -kötelek segítségével ki tudták szabadítani az állatot.

Szerencsére ebben a kutya is partner volt, lévén, hogy igen barátságos, így nem is nehezítette meg az egyenruhások dolgát.

Ügyelj a biztonságra!

Nem ez az első alkalom, hogy a tűzoltóknak egy aknába vagy éppen kútba esett négylábúhoz kellett sietniük. Tudod, gazdaként a te feladatod, hogy garantáld kedvenced biztonságát, ahogy a házban, úgy a kertben és lehetőségeidhez mérten az utcán is!

Amellett, hogy valamennyi hasonlóan balesetveszélyes helyet – aknát, kutat, csatornát, stb. – befedsz, rendszeresen ellenőrizd a kerítést is, nehogy kutyád megszökjön, illetve más állatok se juthassanak be hozzátok! Az éles szerszámokat se hagyd elől, valamint olyan eszközök se legyenek a kertben, amiben meg-, vagy amin fennakadhat az eb. A vegyszereket is tárold tőle elzárva, hiszen a legtöbb mérgező (télen a legnagyobb veszély a fagyálló, ami ráadásul édes is!)

Felelős állattartóként neked kell gondoskodnod kedvenced biztonságáról!

Ugyanígy a séták alkalmával is biztonságos és ép állapotú nyakörv, illetve póráz legyen a kutyán, amiről csak az arra kijelölt területeken – mint a kutyafuttató – engedd el! Ezzel az ő és mások testi épségét is véded, és nem csak a kutyatámadásokra gondolunk! Ha kedvenced kifut egy autó elé, azzal a sofőr és az utasok életét is veszélyezteted!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon