hirdetés

Míra kutya egy életre – de legalábbis jóidőre – megemlegeti az alábbi kalandot, amelyben szerepel egy macska, egy elhagyott telek és egy több méter mély kút is.

hirdetés

Rossz vége lett a macskaüldözésnek Bőszénfán, ám egy vödörnek és a tűzoltók gyors közbeavatkozásának hála mégis mindenki ép bőrrel megúszta a veszélyes kalandot.

Míra egy vödörbe kapaszkodva várta a segítséget./Fotó: Somogy MKI

Erős késztetés

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint november 9-én, szerdán déltájban Míra kutya nem tudott ellenállni a késztetésnek, és üldözőbe vett egy macskát. A hajsza elhúzódott, míg végül az eb messzire keveredett az otthonától, és egy elhagyott telken találta magát.

A szeleburdi jószág nem vette észre az udvaron levő 6 méter mély kutat, és beleesett. Szerencséjére a kútban volt egy kötélen leeresztett vödör, abban tudott megkapaszkodni, míg megmentői megérkeztek a kaposvári tűzoltók képében.

A kaposvári tűzoltók siettek a kutya megmentésére./Fotó: Somogy MKI

Létrán ereszkedtek a négylábú után

A lánglovagok létrán ereszkedtek a bajbajutott kutya után, és hamar felszínre hozták a rémült állatot. A négylábú nyugodtan tűrte a mentőakciót, ami után nagyon hálás volt a segítőinek.

A lánglovagok létrán ereszkedtek Míra kutyus után./Fotó: Somogy MKI

Kedves bocsánatkérés

A tűzoltók az eset után egy vicces levelet is kaptak a kis keverék kutyus nevében, amelyben elnézést kért gazdájától a rakoncátlan viselkedésért.

Már bánom, hogy elkóboroltam…

De az a fránya cica túl érdekes volt, így muszáj volt a nyomába erednem. Most már tudom, hogy rossz döntés volt.

Gazdi, kérlek, ne haragudj!

Puszi, Míra

A tűzoltóság munkatársai bejegyzésükben mindenkit megnyugtattak: a gazdi egy cseppet sem haragudott kedvencére.

baleset életmentés katasztrófavédelem keverék kutya kutya elszökött kutya és macska kutya kergeti a macskát kutyamentés mentett kutya tűzoltók

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink