hirdetés

Másfél év után, 50 km-re otthonától találták meg az elveszett tacskót: ezért fontos a mikrochip

László Enikő

2022. október 19 - Kép: Állatbarát Alapítvány

Bár a mikrochip beültetése évek óta kötelező minden kutya számára, sok gazdi sajnos még mindig nem foglalkozik vele. Pedig rendkívül hasznos, amint azt a következő eset is bizonyítja.

hirdetés

Magyarországon 2013 óta kötelező a 4 hónaposnál idősebb kutyák megjelölése mikrochippel. A beültetést kizárólag állatorvos végezheti el, és ő intézi a regisztrációt is. Sok kutyus azonban még mindig nem kapott ilyen szerkezetet, pedig rendkívül hasznos. Például azért, mert ha elcsatangol, ennek segítségével könnyen kideríthető, ki a gazdája.

Rémült tacskót találtak

Tiszavasváriból érkezett a bejelentés, hogy a főtéren napok óta egy tacskó rohangál. Az ebet csak annyira tudták megállítani, hogy gyorsan leolvassák a chipjét, aztán futott is tovább. A chipleolvasás pedig váratlan fordulatot hozott: a kis tacsit másfél éve keresik gazdái. Az önkéntesek azonnal hívták az aggódó gazdikat, akik hónapok óta várják haza elcsatangolt kedvencüket.

A megható egymásra találás

A gazdi szinte el sem hitte, amit a telefonban hallott. Kedvence 50 km-rel lakhelyüktől csatangolt. A helyiek eközben beterelték a rohangáló kutyust egy udvarba, ahol már várták a gazdi érkezését. A tacskó nagyon meg volt rémülve, ám minden kétsége elszállt, amikor meglátta szeretett tulajdonosát. Másfél év után… Az eset annyira megható volt, hogy minden jelenlévőnek potyogtak a könnyei. A tulajdonos és gyermekei sírtak a legjobban, hiszen a lányok a közel 10 éves tacsival nőttek fel. És most, másfél évvel és 50 km-rel eltűnése után újra együtt lehetnek. Mazsola tehát mikorchipjének, az önkénteseknek és a helyieknek köszönhetően már újra szerető otthonában lehet.

állatmentés állatvédők elveszett kutya elveszett kutya megtalálása igaz történet megható kutyás történetek mikrochip tacskó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink