Egy rendőrségi rajtaütés során találtak rá a 7 éve elveszett csivavára

Szénási Szimonetta, 2023. március 5 - Képek: Getty Images Hungary; Menhely az Állatokért Alapítvány; Állatbarát Alapítvány

A rendőrök egy házkutatás során találták meg a csivavát. A gyanús körülmények miatt úgy döntöttek, magukkal viszik a kutyát. Az állatorvosnál aztán fény derült a kis jószág kilétére.

Kirsty Stanley és Jacob Wood egy körözött férfi lakásában tartottak házkutatást. Az ingatlanban azonban csak egy aprócska csivavát találtak. Mikor körbekérdeztek a szomszédok között, hogy kire hagyhatnák a kutyát, a tőlük kapott válaszok hallatán azonnal gyanút fogtak. Ugyanis az elmondottakból kiderült, hogy a csivava igen rejtélyes módon került a gyanúsítotthoz, és váratlanul bukkant fel nála. Ezt hallva a rendőrök úgy határozták, elviszik a kutyát egy állatorvoshoz, kideríteni, mi az igazság.

7 éve tűnt el

Szerencsére a csivavában volt mikrochip, amelyből kiderült, hogy Chewynak hívják, és hét éve, 2016-ban tűnt el a West Yorks állambeli Batleyből. Azonnal értesítették a kutya gazdáit, hogy nagy valószínűséggel meglett a kedvencük.

Megható találkozás

Miután megbizonyosodtak róla, hogy valóban Chewy került elő, a kiskutya rövidesen visszakerült valódi gazdáihoz. Mint a rendőrök elmondták, nagyon örülnek, hogy a történetnek jó vége lett, s sikerült visszajuttatni az elveszett csivavát a családjához.

– Fantasztikus volt visszavinni Chewyt a gazdáihoz, és látni az arcukat, amikor olyan hosszú idő után végre újra meglátták őt – fogalmazott Kirsty Stanley.

Felettesük, David Bates felügyelő ekképp kommentálta az esetet:

Ez egy igazán szívmelengető történet, és nagyon elégedett vagyok mindkét rendőrömmel. Az alaposságuknak hála 2023 csodás hírekkel indult egy család számára. Továbbá ez az eset intő példa a kutya- és macskatulajdonosok számára, hogy mennyire fontos a háziállatok mikrochippel való ellátása.  Mint a történtek bizonyítják, még a sok éve eltűnt kedvenceknek is van esélyük arra, hogy hazataláljanak.

Jó példák

A felügyelő szavait csak megerősíteni tudjuk, hiszen a közelmúltban számos olyan nagy találkozásról adtunk hírt, ahol az eltűnt eb hosszú-hosszú évek után került vissza gazdáihoz. Egy kecskeméti labradorra például nyolc évet várt a családja, akik időközben elköltöztek, született egy gyermekük, sőt egy új kutyájuk is lett. Így a csodával határos módon megkerült Bella egy jócskán kibővült csapatba térhetett haza.

Bella 8 év után került haza./Fotó: Menhely az Állatokért Alapítvány

De említhetjük a szintén másfél évig távol levő tacskót, akit otthonától 50 kilométerre találtak meg. A 10 éves Mazsolának nagyon örültek odahaza.

Mazsolának nagyon örültek otthon./Fotó: Állatbarát Alapítvány

Jazzy esete már extrémnek mondható, hiszen otthonától 1280 kilométer távolságra bukkant fel, 7 esztendővel az eltűnése után. Szerencsétlen kutyát a tűzijáték riasztotta meg. Szintén a durrogtatás elől menekült el az a kiskutya, aki Szlovákiából egészen Lettországig jutott egy turistabusszal, amin félelmében elrejtőzött.

Még sokáig sorolhatnánk a megerősítő példákat, amelyekben az eltűnésen kívül egy nagyon fontos közös pont van: ezek a kutyák mind a chipnek hála juthattak haza. Ha nincs bennük az aprócska eszköz, akkor talán életük végéig az utcát rótták volna.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon