hirdetés

Egy rendőrségi rajtaütés során találtak rá a 7 éve elveszett csivavára

Szénási Szimonetta

2023. március 5 - Képek: Getty Images Hungary; Menhely az Állatokért Alapítvány; Állatbarát Alapítvány

A rendőrök egy házkutatás során találták meg a csivavát. A gyanús körülmények miatt úgy döntöttek, magukkal viszik a kutyát. Az állatorvosnál aztán fény derült a kis jószág kilétére.

hirdetés

Kirsty Stanley és Jacob Wood egy körözött férfi lakásában tartottak házkutatást. Az ingatlanban azonban csak egy aprócska csivavát találtak. Mikor körbekérdeztek a szomszédok között, hogy kire hagyhatnák a kutyát, a tőlük kapott válaszok hallatán azonnal gyanút fogtak. Ugyanis az elmondottakból kiderült, hogy a csivava igen rejtélyes módon került a gyanúsítotthoz, és váratlanul bukkant fel nála. Ezt hallva a rendőrök úgy határozták, elviszik a kutyát egy állatorvoshoz, kideríteni, mi az igazság.

7 éve tűnt el

Szerencsére a csivavában volt mikrochip, amelyből kiderült, hogy Chewynak hívják, és hét éve, 2016-ban tűnt el a West Yorks állambeli Batleyből. Azonnal értesítették a kutya gazdáit, hogy nagy valószínűséggel meglett a kedvencük.

Megható találkozás

Miután megbizonyosodtak róla, hogy valóban Chewy került elő, a kiskutya rövidesen visszakerült valódi gazdáihoz. Mint a rendőrök elmondták, nagyon örülnek, hogy a történetnek jó vége lett, s sikerült visszajuttatni az elveszett csivavát a családjához.

– Fantasztikus volt visszavinni Chewyt a gazdáihoz, és látni az arcukat, amikor olyan hosszú idő után végre újra meglátták őt – fogalmazott Kirsty Stanley.

Felettesük, David Bates felügyelő ekképp kommentálta az esetet:

Ez egy igazán szívmelengető történet, és nagyon elégedett vagyok mindkét rendőrömmel. Az alaposságuknak hála 2023 csodás hírekkel indult egy család számára. Továbbá ez az eset intő példa a kutya- és macskatulajdonosok számára, hogy mennyire fontos a háziállatok mikrochippel való ellátása.  Mint a történtek bizonyítják, még a sok éve eltűnt kedvenceknek is van esélyük arra, hogy hazataláljanak.

Jó példák

A felügyelő szavait csak megerősíteni tudjuk, hiszen a közelmúltban számos olyan nagy találkozásról adtunk hírt, ahol az eltűnt eb hosszú-hosszú évek után került vissza gazdáihoz. Egy kecskeméti labradorra például nyolc évet várt a családja, akik időközben elköltöztek, született egy gyermekük, sőt egy új kutyájuk is lett. Így a csodával határos módon megkerült Bella egy jócskán kibővült csapatba térhetett haza.

Bella 8 év után került haza./Fotó: Menhely az Állatokért Alapítvány

De említhetjük a szintén másfél évig távol levő tacskót, akit otthonától 50 kilométerre találtak meg. A 10 éves Mazsolának nagyon örültek odahaza.

Mazsolának nagyon örültek otthon./Fotó: Állatbarát Alapítvány

Jazzy esete már extrémnek mondható, hiszen otthonától 1280 kilométer távolságra bukkant fel, 7 esztendővel az eltűnése után. Szerencsétlen kutyát a tűzijáték riasztotta meg. Szintén a durrogtatás elől menekült el az a kiskutya, aki Szlovákiából egészen Lettországig jutott egy turistabusszal, amin félelmében elrejtőzött.

Még sokáig sorolhatnánk a megerősítő példákat, amelyekben az eltűnésen kívül egy nagyon fontos közös pont van: ezek a kutyák mind a chipnek hála juthattak haza. Ha nincs bennük az aprócska eszköz, akkor talán életük végéig az utcát rótták volna.

állatorvos csivava eltűnt eltűnt kutya eltűnt kutya bejelentése elveszett kutya elveszett kutya megtalálása mikrochip rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink