hirdetés

7 év után, 1280 kilométerre találtak rá az elszökött kutyára: Jazzy a tűzijáték elől menekült

Szénási Szimonetta

2022. december 24 - Képek: YouTube

Texasból egészen Floridáig menekült az a megriadt kutya, aki a tűzijáték miatt szökött el otthonról. 7 év után bukkantak rá.

hirdetés

Nem ok nélkül ismételjük újra és újra, hogy a tűzijáték és a petárdázás roppant veszélyes a négylábúakra. A szerencsétlenül járt texasi kutya esete is jól mutatja, micsoda károkat okozunk az ünnepi csinnadrattával: Jazzyre 7 év után, otthonától csaknem 1300 kilométerrel arrébb bukkantak rá.

Kép: YouTube

Floridáig menekült

Ahogy a BBC beszámol a több mint szokatlan esetről, Jezzyre csodával határos módon találtak rá otthonától 800 mérföldre, azaz 1280 kilométerre Florida államban, egészen pontosan az Orange megyei Orlandóban. A rettentően lesoványodott kutyának már jártányi ereje is alig volt, mikor az Orange County Animal Service nevű szervezet állatmentői gondozásukba vették.

A mikrochip mentette meg

Az állatvédők a menhelyen azonnal leolvasták a rossz állapotban levő kutya mikrochipjét. A legnagyobb megdöbbenésükre kiderült, hogy egy 12 esztendős texasi ebről van szó. Azonnal értesítették a gazdát.

Voltak már esetek, amikor olyan háziállatokra bukkantunk, akiket több éve keresett a családjuk, de ilyen hosszú időre még nem volt példa. 7 év egy kutyánál gyakorlatilag egy egész élet

– fogalmazott Bryant Almeida, a szervezet kommunikációs munkatársa.

A tűzijáték riasztotta meg

Mint kiderült, Jazzy hét évvel korábban szökött el Texasból, mégpedig egy tűzijáték miatt. Az akkor öt éves kutyát családja sokáig kereste, és mint elmondták, sosem adták fel a reményt, hogy egyszer a nyomára bukkannak.

Az alábbi angol nyelvű videó Jazzy történetét meséli el.

Leírhatatlan öröm

Ahogy Jazzy gazdája, Kerry Smith fogalmazott, élete legnagyobb meglepetése volt, mikor felvette a telefonját, és a vonal végén levő állatvédő közölte, hogy náluk van kedvence. Néhány nap alatt sikerült elintéznie az utazást, és repülőre szállt, hogy végre újra láthassa szeretett barátját.

Hihetetlen volt látni, hogyan költözik vissza az élet Jazzybe, amint meghallotta gazdája hangját. Újra és újra megnyalta a kezét, és olyan szorosan bújt hozzá, ahogy csak lehetett

– meséltek a megható viszontlátásról a menhely dolgozói.

Mint elmondták, egyszerűen elképesztő volt, hogy a kutya ilyen sok idő elteltével is emlékezett egykori gazdájára, sőt nemcsak emlékezett, de így örült is neki.

Rejtély

Arra, hogy hogyan került az eb ilyen messze az otthonától, és mi történt vele a hosszú évek során, nem derült fény. Annyi bizonyos, hogy súlyos ízületi gyulladás alakult ki nála, de szerencsére az állapota folyamatosan javul. Míg megtalálásakor járni is alig bírt, ma már szépen jár, sőt szaladgálni is próbál.

állatmenhely állatmentés állatmentők biztonság elszökött kutya bejelentése elveszett kutya elveszett kutya megtalálása ízületi gyulladás kutya elszökött kutya és ember kutya és gazda menhely tűzijáték ünnep ünnep kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink