hirdetés

Így reagált 2 év után a menhelyen élő elveszett kutya gazdája hangjára

Szénási Szimonetta, 2023. június 3 - Képek: watchJojo/YouTube

Megható történet egy koros, menhelyen élő kutyáról, aki már feladta a reményt, hogy valaha viszont látja szeretett gazdáját. Ám egy napon felcsendült a várva várt hang! Videó is készült a nagy találkozásról.

hirdetés

A családja kétségbeesetten próbált az elveszett kutya nyomára bukkanni, hiába. Hihetetlenül fájdalmas tud lenni egy négylábú társ elvesztése, Bill Belottát, Bosco gazdáját is nagyon megviselték a történtek. Mint a férfi elmondta, erős, mély barátság fűzte a 9 éves beagle keverékhez, és még évek múltán sem adta fel teljesen a reményt, hogy egyszer viszontláthatja.

Bosco és a gazdája a legjobb barátok voltak.

A kertjükből tűnt el

Mint a férfi felidézte, egy nap arra lett figyelmes, hogy nem látja Boscót a kertben. Kiment körülnézni, és a kutya valóban eltűnt. Először nem aggódott túlságosan, úgy gondolta, néhány órán belül hazatér a csavargó. Ám mikor órák múltán is hiába leste a kertkaput, nem bírt tovább várni. Elkezdte járni a környéket, tájékoztatva a helyieket, hogy kedvence elveszett. De hiába kereste mindenhol, Bosco egyszerűen felszívódott. Senki se látta.

Egy menhely hirdetése vezetett nyomra

Belotta évek múltán sem hagyott fel a szeretett jószága utáni nyomozással. Mígnem egy napon szembejött vele egy fényképes hirdetés, amelyben az egyik menhely otthont keresett egy idős kutyának. A féri a mellékelt fotón azonnal felismerte Boscót. Semmi kétsége nem volt efelől, és alig várta, hogy viszontláthassa a kutyát.

Azonnal autóba szállt, ám a menhelyre érve félelmek kezdték gyötörni: mi van, ha a kutya nem ismeri fel?

Bosco egy menhelyen várta, hogy örökbefogadják.

Látnia sem kellett

Az aggodalom teljesen alaptalannak bizonyult. Olyannyira, hogy Boscónak még csak látnia sem kellett a gazdáját, ahhoz, hogy tudja, ki érkezett hozzá. A megtermett jószág ugyanis már a gazdi hangjának hallattán teljes izgalomba jött, és hangos ugatással igyekezett felhívni magára a figyelmet, miközben a farka megállíthatatlanul csóvált örömében.

Amikor pedig végre megpillantották egymást, az egyszerűen leírhatatlan! Az öröm vagy a boldogság szavak nem elegendőek ahhoz, hogy kifejezzük, mit élt át a koros eb, aki évekig élt rácsok mögött, abban a reményben, hogy egyszer visszatérhet a valódi otthonába, azokhoz, akiket a legjobban szeret.

Videó is készült a megható találkozásról:

Tegyél érte, hogy ne járj így!

Jelen esetben ez a szép végkifejlet pusztán az internetnek köszönhető, hiszen ha a férfi nem botlik bele a hirdetésbe, akkor valószínűleg Boscót valaki örökbefogadja, vagy élete végéig a menhely lakója marad.

Hogy veled és kedvenceddel ez ne történhessen meg, elengedhetetlen, hogy kutyád az előírásoknak megfelelően megkapja a mikrochipet. Ha Boscóban benne lett volna az aprócska eszköz, akkor a chip leolvasása után azonnal értesíthették volna a gazdát. Nem kellett volna évekig várniuk egymásra, ahogy az elveszett kutya sem traumatizálódott volna. Ugyanis bármilyen jól is bánnak az állatmentők a gondjaikra bízott jószágokkal, a menhelyi lét nem ideális egyetlen állatnak sem. Ahogy a szeretett személytől való elszakadás is mély sebeket ejthet a lelkükön.

Másrészt abban az esetben, ha kedvenced eltűnik, fontos, hogy a lehető leghamarabb kezd el keresni! Jelezd az állatorvosotoknak, aki a chip adati mellé fel tudja vinni, hogy elveszett a kutya. Emellett használd ki a közösségi média kapcsolati hálóját, és oszd meg minél több helyi és kutyás csoportban az eb fotóját. A kutyák rövid idő alatt is nagy távokat tudnak megtenni, így érdemes a közeli települések csoportjaiban is megosztanod az adataitokat.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon