hirdetés

Így reagált 2 év után a menhelyen élő elveszett kutya gazdája hangjára

Szénási Szimonetta

2023. június 3 - Képek: watchJojo/YouTube

Megható történet egy koros, menhelyen élő kutyáról, aki már feladta a reményt, hogy valaha viszont látja szeretett gazdáját. Ám egy napon felcsendült a várva várt hang! Videó is készült a nagy találkozásról.

hirdetés

A családja kétségbeesetten próbált az elveszett kutya nyomára bukkanni, hiába. Hihetetlenül fájdalmas tud lenni egy négylábú társ elvesztése, Bill Belottát, Bosco gazdáját is nagyon megviselték a történtek. Mint a férfi elmondta, erős, mély barátság fűzte a 9 éves beagle keverékhez, és még évek múltán sem adta fel teljesen a reményt, hogy egyszer viszontláthatja.

Bosco és a gazdája a legjobb barátok voltak.

A kertjükből tűnt el

Mint a férfi felidézte, egy nap arra lett figyelmes, hogy nem látja Boscót a kertben. Kiment körülnézni, és a kutya valóban eltűnt. Először nem aggódott túlságosan, úgy gondolta, néhány órán belül hazatér a csavargó. Ám mikor órák múltán is hiába leste a kertkaput, nem bírt tovább várni. Elkezdte járni a környéket, tájékoztatva a helyieket, hogy kedvence elveszett. De hiába kereste mindenhol, Bosco egyszerűen felszívódott. Senki se látta.

Egy menhely hirdetése vezetett nyomra

Belotta évek múltán sem hagyott fel a szeretett jószága utáni nyomozással. Mígnem egy napon szembejött vele egy fényképes hirdetés, amelyben az egyik menhely otthont keresett egy idős kutyának. A féri a mellékelt fotón azonnal felismerte Boscót. Semmi kétsége nem volt efelől, és alig várta, hogy viszontláthassa a kutyát.

Azonnal autóba szállt, ám a menhelyre érve félelmek kezdték gyötörni: mi van, ha a kutya nem ismeri fel?

Bosco egy menhelyen várta, hogy örökbefogadják.

Látnia sem kellett

Az aggodalom teljesen alaptalannak bizonyult. Olyannyira, hogy Boscónak még csak látnia sem kellett a gazdáját, ahhoz, hogy tudja, ki érkezett hozzá. A megtermett jószág ugyanis már a gazdi hangjának hallattán teljes izgalomba jött, és hangos ugatással igyekezett felhívni magára a figyelmet, miközben a farka megállíthatatlanul csóvált örömében.

Amikor pedig végre megpillantották egymást, az egyszerűen leírhatatlan! Az öröm vagy a boldogság szavak nem elegendőek ahhoz, hogy kifejezzük, mit élt át a koros eb, aki évekig élt rácsok mögött, abban a reményben, hogy egyszer visszatérhet a valódi otthonába, azokhoz, akiket a legjobban szeret.

Videó is készült a megható találkozásról:

Tegyél érte, hogy ne járj így!

Jelen esetben ez a szép végkifejlet pusztán az internetnek köszönhető, hiszen ha a férfi nem botlik bele a hirdetésbe, akkor valószínűleg Boscót valaki örökbefogadja, vagy élete végéig a menhely lakója marad.

Hogy veled és kedvenceddel ez ne történhessen meg, elengedhetetlen, hogy kutyád az előírásoknak megfelelően megkapja a mikrochipet. Ha Boscóban benne lett volna az aprócska eszköz, akkor a chip leolvasása után azonnal értesíthették volna a gazdát. Nem kellett volna évekig várniuk egymásra, ahogy az elveszett kutya sem traumatizálódott volna. Ugyanis bármilyen jól is bánnak az állatmentők a gondjaikra bízott jószágokkal, a menhelyi lét nem ideális egyetlen állatnak sem. Ahogy a szeretett személytől való elszakadás is mély sebeket ejthet a lelkükön.

Másrészt abban az esetben, ha kedvenced eltűnik, fontos, hogy a lehető leghamarabb kezd el keresni! Jelezd az állatorvosotoknak, aki a chip adati mellé fel tudja vinni, hogy elveszett a kutya. Emellett használd ki a közösségi média kapcsolati hálóját, és oszd meg minél több helyi és kutyás csoportban az eb fotóját. A kutyák rövid idő alatt is nagy távokat tudnak megtenni, így érdemes a közeli települések csoportjaiban is megosztanod az adataitokat.

elveszett elveszett kutya elveszett kutya megtalálása gazda és kutya idős kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata menhely menhelyi kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink