hirdetés

Közel 1400 elveszett kutyát talált meg ezzel a módszerrel a férfi

Szénási Szimonetta

2023. április 20 - Képek: BBC; Getty Images Hungary

Több mint ezer gazdi már egészen biztosan hálás szívvel gondol arra a férfira, aki igen hatékony módszerrel ered az elveszett kedvencek nyomába.

hirdetés

A Nottinghamshire-i Woodborough-ból származó Phil James a Drone to Home nevű kutyakereső és kutyamentő jótékonysági szervezet vezetője. Ahogy a szervezet nevében is áll, a szervezet feladata, hogy az elveszett vagy bajbajutott kutyáknak segítsen hazakerülni drón segítségével. A főállásban rendőrként dolgozó férfi és kollégái eddig csaknem 1400 négylábút juttattak vissza a gazdáikhoz.

Phil James és szervezetének tagjai eltűnt kutyák után kutatnak drónok segítségével./Kép: BBC

Hat nap távol az otthontól

James legutóbbi sikertörténete egy Pudding nevű cockerpoo (egy cocker spániel és egy uszkár keverék) mentőakciója volt. Az ebet hat nap távollét után kapta vissza Kim Platts, aki már nagyon aggódott kedvencéért. A nő könnyes szemmel mondott köszönetet Jamesnek és csapatának. Mint a BBC riportjában elmesélte, a hosszú barangolás után Pudding épségben került elő, amit az állatorvosi vizsgálat is megerősített.

A kiskutya keresésében rengeteg önkéntes vett részt, s mint James elmondta, csapatával a hat nap alatt folyamatosan pásztázta a környéket az eltűnt kutya után. A hatodik napon végül sikerrel jártak, így a csavargó eb tovább bővíti azon kedvencek népes táborát, akik a szervezetnek köszönhetik hazatérésüket.

Pudding hat nap távollét utén került haza, hála a drónos csapatnak./Kép: BBC

Mindent az állatokért

James mindig is a szívén viselte az elveszett négylábúak sorsát, és a munkája során is törekedett arra, hogy valamennyit hazajuttassa szerető családjához. A drónok lehetővé teszik, hogy a legalaposabb kutatómunkát végezhessék, és jókora területet átvizsgálhassanak. Napokon keresztül, az éjszakát is feláldozva dolgoznak egy-egy akció során. Ennek az elhivatottságnak hála már sok-sok kutya és gazda élhette át a viszontlátás örömét.

Köztük az egyik, a már említett Pudding, de Matilda, a tacskó is így került vissza Gail Haywardhoz, aki szintén csak méltatni tudta a drónos mentőszervezet tagjait.

Matildát, a tacskót is a szervezet juttatta haza./Kép: BBC

Mit tegyél, ha eltűnt a kedvenced?

Belegondolni is rossz, de sajnos előfordulhat, hogy a te négylábúd is megszökik, vagy ellopják. Reméljük, ez soha nem következik be, de ha mégis, akkor érdemes felkészültnek lenned, mik az elsődleges teendők. Ezzel a lehető leghatékonyabbá tudod tenni a keresést.

Először is értesítsd az állatorvosotokat, aki az adatbázisban a kutya chipszáma alapján rögzíti az eltűnést. Hívd fel a környék ebrendészeti telepeit, állatmenhelyeit, illetve ha lehet, küldj nekik fotót, leírást a kutyádról! Emellett megoszthatod kedvenced fotóját a közösségi oldalakon, illetve regisztrálhatod a Vigyél Haza! Kutyakeresőn.

Lopás esetén pedig a rendőrséget is értesítened kell, hogy jegyzőkönyvbe vegyék a feljelentésedet. Ezt megteheted írásban hagyományos postai levélben, e-mailben vagy ügyfélkapun keresztül, valamint szóban is.

eltűnt eltűnt kutya elveszett elveszett kutya gazda és kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata lopás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink