hirdetés

Egy évig várt elveszett kutyájára a szerető gazda: 2500 kilométerre találták meg

Szénási Szimonetta

2023. február 27 - Képek: YouTube; Getty Images Hungary

Zeppelin, a német juhászkutya-keverék 2021 őszén tűnt el otthonából. Gazdája számos elméletet gyártott, mi történhetett kutyájával, ám arra nem számított, hol és hogyan kerül elő.

hirdetés

Sandra O’Neillt nagyon lesújtotta, mikor kedvencének, Zeppelin nevű 3 éves németjuhász keverékének nyoma veszett. Azonban nem adta fel a reményt, hogy a kutya visszatér hozzá. Ami így is lett – ám erre sokat kellett várnia, az ebnek pedig még annál is többet utaznia.

Zeppelin és gazdája, Sandra O’Neill./Kép: YouTube

Az építőmunkásokra gyanakodott

Zeppelin – akit gazdája szeretett együtteséről, a Led Zeppelinről nevezett el – 2021 októberében tűnt el nyugat-sacramentói otthonukból.

Sandra O’Neill teljesen kétségbeesett, amikor sehol sem találta a kutyát. Úgy vélte, az amúgy nagyon barátságos Zeppelin a közelben dolgozó építőmunkásokhoz mehetett oda – ami korábban már többször előfordult –, akik közül valaki esetleg hazavihette magával.

Zeppelin egy nagyon nyitott, szeretetteljes kutya. Minden nap lement az építkezéshez, és vagy magától hazajött, vagy én mentem érte

– mondta el a gazda.

Kiplakátolták a környéket

Az asszony és családja szórólapokat nyomtatott, amit városszerte kiragasztottak, és a közösségi médián keresztül is nagy erőkkel keresték kedvencüket, sajnos hiába. 14 hónapig semmi hírt nem hallottak Zeppelin felől.

Ezúttal is a mikrochip vezetett nyomra

Mikor már a legrosszabbtól tartottak, Sandra O’Neill egy váratlan telefonhívást kapott a kansasi Louisburgből, azaz tőlük mintegy 2500 kilométerről. A vonal végén levő hölgy tovább növelte a meglepetést, miután közölte, hogy náluk van Zeppelin.

Elmondta, hogy a kutyát egyik nap a kertjében találta, majd elvitte a közeli állatorvoshoz, aki leolvasta az állatban levő mikrochipet.

Le voltam nyűgözve. Egyszerűen sokkolt, amikor közölték velem a hírt

– fogalmazott a hihetetlen fordulat kapcsán Zeppelin gazdája.

Nem ez az első eset, hogy a chipnek köszönhetően jut haza egy elcsatangolt eb: nemrég egy nyolc éve eltűnt labradort kapott vissza a családja, de egy rég keresett tacskó és egy tűzijáték elől megszökött jószág is az aprócska eszköznek köszönheti a hazatérését (hogy csak néhány jól végződő esetet említsünk.) Az nem derült ki, hogy Zeppelin miként jutott ilyen messze az otthonától.

Viszontlátás

Zeppelin így több mint egy év után térhetett haza, ahol már nagyon várták. Mint a Mirror nevű angol napilap beszámol róla, a sokat megjárt ebet autóval szállították haza, a karácsonyt pedig már a gazdájával tölthette.

Annyira hálás vagyok az összes jó embernek, akik segítettek abban, hogy ez a kiskutya hazajusson hozzánk

– mondott köszönetet Sandra O’Neill, aki nagyon várta a viszontlátást.

Az alábbi angol nyelvű videóban a hazatérés boldog pillanatai láthatóak:

Híres lett

Zeppelin az eset kapcsán igazi híresség lett: hazatérésére alkalmából sajtótájékoztatót szerveztek, így története sokakhoz eljutott. Tanulságként pedig levonható, hogy a mikrochip ismételten megmentett egy kutyát, aki így mindennapjait továbbra is szerettei között élheti, a kóborlás vagy a menhely helyett.

chip kutya eltűnt elszökött kutya bejelentése eltűnt eltűnt kutya kutya elszökött mikrochip

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!