hirdetés

Lettországig menekült a petárdázás elől egy rémült kutya: busszal tette meg az 1300 kilométert

Szénási Szimonetta

2023. február 25 - Képek: Televízia Markíza; YouTube

Félelmében az országhatárt is átlépte az a kiskutya, akit a szilveszter éjjeli petárdázás riasztott meg Szepesszombaton.

hirdetés

Gazdái nagyon aggódtak kedvencükért, akinek szilveszter éjszaka veszett nyoma Szepesszombaton (szlovákul Spišská Sobotán). A kutya megijedt az ünnepléssel járó durrogtatástól, ezért szökött meg, ám arra senki sem gondolt, hol akadnak majd nyomára az ebnek.

Kép: tvnoviny.sk

Turistabuszra szállt

Mint utóbb kiderült, a kutya menekülés közben felszállt egy turistákkal teli buszra, hogy ott keressen menedéket magának. A jármű pedig nem állt meg a szlovák határon, így útlevél híján a házi kedvenc törvénytelen határátlépő lett.

Lettországban került elő

Végül a nagy utazás Lettországban ért véget, így a kutya 1300 kilométert tett meg otthonától. Az egyik utas vette észre a potyautast, amikor a busszal megálltak pihenni.

Mint a helyi hírekben olvasható, a jószág hazaútjának megszervezése némiképp körülményes volt, de a januári híradás szerint akadt egy önkéntes, aki vállalta a kutya hazaszállítását.

Kép: tvnoviny.sk

Nem ő az egyedüli világjáró

Nem ez az első eset, hogy egy kutya félelmében több mint ezer kilométerre keveredik a családjától. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államokban szintén a hangos durrogás miatt veszett nyoma egy négylábúnak. Szerencsétlen Jazzy Texasból egészen Floridáig menekült, azaz nagyjából 1280 kilométert tett meg.

Ráadásul csak nagyon hosszú idő múlva, 7 évvel az eltűnése után, rettentően leromlott egészségi állapotban került haza, akkor is csak azért, mert egy állatvédő szervezet rátalált az utcán, majd leolvasta a mikrochipjét. Ha ez nem így történik, akkor valószínűleg Jazzy az utcán, magányosan éli le az életét, távol a szeretteitől, akik még sok év múltán is hazavárták.

Jazzy, aki szintén a tűzijáték elől szökött meg, 7 év után került haza./Kép: YouTube

A mikrochipnek hála

A legtöbb ehhez hasonló történetben a mikrochip az egyetlen kapaszkodó, hogy kiderítsék honnan és kitől szökött meg a jószág. Ennek hiányában jószerével esélytelen lenne, hogy ezek az állatok valaha hazakerüljenek, gondoljunk csak a rettentően nagy távolságokra, amiket megtettek.

Éppen ezért nemcsak a törvény betartása végett, de kedvenced érdekében is fontos, sőt akár életmentő a kis eszköz behelyezése!

busz buszon a kutya elszökött kutya bejelentése félelem félelem jelei félős kutya kutya elszökött kutya szökés megakadályozása petárda szilveszter szökés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!