hirdetés

Szívszorító találkozás: 12 év után talált haza a kölyökként elveszett kutyus – Hatalmas volt az öröm

Ferenczi Deborah

2022. május 27 - Képek: YouTube, Getty Images Hungary

Minden gazdi rémálma, hogy a kutyusa eltűnik. Nos, ez a szomorú eset meg is történt 2010-ben az Egyesült Államokbeli Lafayette-ben. Az érdekesség a történetben az, hogy 12 évvel később az elveszett kutya előkerült. A gazdi és az eb találkozásáról megható videót osztott meg a helyi seriffhivatal.

hirdetés

A Foxnews hozta le a hírt, miszerint nemrégiben került vissza a családjához a 12 éve elveszett kutyus. Íme a megható találkozás pillanatai.

Az alábbi angol nyelvű videón nézheted meg Zoey megmentését:

Az elveszett kutya megtalálása

Az egy évesen eltűnt, immár 13 éves, Zoey névre hallgató ebet a kaliforniai Stockton város mellett egy elhagyott birtokon tette ki egy ismeretlen személy. A kutyus szerencséjére egy járókelő a segítségére sietett. Megesett a szíve az elhagyott, láthatóan rossz állapotú állaton. Az illető azonnal értesítette a hatóságokat. Brandon Levin állatvédelmi hatósági tisztviselő ért a helyszínre, s amint meglátta a beteg ebet, befogta és beolvasta a mikrochipjét. Ebből derült ki, hogy Zoey eltűnését 2010-ben jelentették Lafayette városából, amely 95 kilométerre található attól a helytől, ahol eredetileg megtalálták.

Az alábbi angol nyelvű videón jól látható a megható találkozás pillanata:

Zoey-t már halottnak nyilvánították

A seriffhivatalt is megdöbbentette Zoey előkerülése, ugyanis az állat már olyan régen eltűnt, hogy 2015-ben a mikrochipet gyártó cég elhunytként tüntette fel a nyilvántartásában. Mikor kiderült, hogy Zoey kihez tartozik, azonnal értesítették a gazdáját, akit sokkolt a hír, hiszen azt hitte, szeretett kutyusa már soha sem fog előkerülni. Elmesélte, hogy eredetileg a sintértelepről fogadták örökbe az ebet mindössze hat hónapos korában. Sajnálatos módon ezek után csak fél évet töltöttek közösen. Az eltűnése nagyon hirtelen történt, ugyanis egyik nap mikor hazaértek a bevásárlásból, arra lettek figyelmesek, hogy Zoey-t sehol sem találják. Annak ellenére, hogy az esetet azonnal bejelentették, mégsem bukkantak az eb nyomára. Annak örömére pedig, hogy 12 év után előkerült az állat, a San Joaquin megyei seriffhivatal hivatalos találkozót szervezett, ahol visszaadta a tizenkét éve eltűnt kutyát a gazdájának.

elveszett kutya kóbor kutyák megmentése megható kutyás történetek mikrochip

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink