hirdetés

Ez a család 12 év után találkozhatott újra elveszett kutyájával

Hangai Lilla

2023. szeptember 9 - Képek: Getty Images Hungary

A megszakadt szívek 12 év után lelhettek nyugalomra, miután elveszett kutyájuk hihetetlen módon visszatérhetett hozzájuk. A ma már 15 éves Minion 2011-ben tűnt el, amikor a karbantartó véletlenül nyitva felejtette az udvar hátsó kapuját.

hirdetés

Megdöbbentő, de valószínűleg a kutyus 12 éve az arizonai Maricopa megye utcáin bolyongott kóborként. Az idős ebet néhány nappal ezelőtt fogta be a megyei állatgondozó és állatvédelmi szervezet egyik tisztje, majd bevitte ellenőrzésre. Egy kóbor kutya befogásakor mindig megvan az esély, hogy csupán elveszett, és a gazdi örömmel fogadja amikor hazatér. Szerencsére ebben az esetben is így történt.

A kutyus nem volt már a régi

„A terepen dolgozó tisztünk egy idős kutyát hozott be, aki kissé félénknek és szomorúnak tűnt; soha nem csóválta a farkát. Volt benne mikrochip és fel is hívtuk a hozzá tartozó számot. Megtudtuk, hogy a kutyusnak Minion a neve és 12 éve tűnt el.” – nyilatkozta a szervezet a Facebook posztjában.

Nem volt más hátra, mint hogy egyesítsék a rég nem látott családtagokat. Kicsit tartottak a dologtól, nem voltak biztosak benne, hogy Minion ilyen sok év után felismeri-e gazdijait. Amikor megérkeztek a házhoz, elmagyarázták a családnak, hogy Minion bizony megöregedett, nem úgy mozog, mint amire emlékezhetnek. Ahogy azonban kinyitották a kennel ajtaját és a blöki meglátta a családját, azonnal elkezdte csóválni a farkát és olyan izgatottá vált, akár egy kölyök. Bevitték a házba, ahol rohangált a többi kutya körül és a farka egy pillanatra sem nyugodott – végre otthon volt!

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Minion hazajött. Ez a találkozás nem jöhetett volna létre mikrochip nélkül! Mindenki lással el kedvencét chippel és ne feledkezzen meg arról sem, hogy frissítse az adatokat!” – nyilatkozta a gazdi.

A bejegyzéshez így kommentált az egyik olvasó: „Én nem sírok, te sírsz! Csodálatos történet. Ilyenkor azt kívánom, hogy bárcsak tudnának a kutyák beszélni, hogy elmondhassák a történetüket!”

A mikrochip segítségével az elveszett kutya visszatalálhat gazdájához.

A kutyák nem tudnak beszélni, de mi helyettük is megkérünk most valamire

2013 óta kötelező hazánkban a mikrochip a kutyáknak, amit sok gazda még mindig figyelmen kívül hagy. A kutyák számára a mikrochip beszerzési ára 1500 Ft körül van, a beültetéssel, érzéstelenítéssel és regisztrációval együtt az állatorvos körülbelül 8000-12.000 Ft-ot fog elkérni, de sokan kedvezményt adnak, ha az oltásokkal együtt végeztetjük el a chipezést is.

Tudjuk, hogy ez nem olcsó, de az állattartásnak vannak költségei, melyre egy felelős állattartónak fel kell készülnie. A chip pontosan ugyanolyan alapvető, mint az oltások, a friss víz vagy az élelem és menedék! Ahogy Minion gazdája is kiemelte, hogy ha változás áll be a címben vagy a telefonszámban, azt mindenképpen haladéktalanul frissítsük, enélkül ugyanis, ha elvész a kedvenc, nem sok értelme van a mikrochipnek. Köszönjük, ha felelősen cselekszel!

chip chip kutya eltűnt elveszett elveszett kutya elveszett kutya megtalálása igaz történet mikrochip

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink