hirdetés

Emberbarát kutyaéttermek: ahol a gazdi a plusz egy fő

Buzgó Csilla

2021. július 16

Bizonyára mindenki hallott már a kutyabarát éttermekről, ahol tárt karokkal fogadják a vendégek hűséges négylábú barátait is. Ugyan kifejezetten ebek számára létrehozott klasszikus “ültetős” étterem még nem szerepel a hazai vendéglátói szakma repertoárjában, kutyapékséggel már mi is büszkélkedhetünk..

hirdetés

Az elmúlt évtizedekben a szolgáltatóipar felfedezte a kutyákban és a kutyásokban rejlő lehetőségeket. Egyértelművé vált számukra, hogy minden gazdi szeretné kedvencét a lehető legjobb ellátásban részesíteni, így szép sorban elkezdtek megnyílni a négylábúakat megcélzó éttermek és pékségek.

Fenséges blökilakomák és kutyajó rendezvények

Ezekben a vendéglátó egységekben nem maradékokból és emberek számára készült fogásokból csurran-cseppen valami az asztal mellett ácsorgó kutyusoknak. Itt ők a díszvendégek, s képzett állatdietetikusokkal karöltve az egész személyzet azért sürög-forog, hogy ők felejthetetlen gasztroélményekkel térjenek haza.

Számos kutyaétterem meglovagolja a gazdiélet alapvető szükségleteit is. Tehát nemcsak bundás barátaik étkeztetéséről gondoskodnak, hanem más praktikus szolgáltatásokat is kínálnak számukra. Egyes helyeken működik kutyakozmetika és óvoda is, valamint sok ebétterem különböző ünnepi rendezvények lebonyolítását is vállalja.

Ínycsiklandó ínyencségek kutyamódra

A vendéglátósok fantáziája határtalan. Nem csak egyszerű hús-köret szisztémában gondolkodnak, egy moszkvai kutyaétteremben például sushit és alkoholmentes ebsört is fogyaszthatnak a kiskedvencek. A különböző parfécsodák, “pupcake”-ek, burritók, kutyapizzák ráadásul sokhelyütt különleges kutyaétlapon kerülnek megjelenítésre. Nem dollárban adják meg az árakat, hanem csontokban, hogy a négylábú célközönség is mindenképp tisztában legyen a várható anyagi ráfordítás mértékével.

Hazai kezdeményezés a jótékonyság jegyében

Ugyan klasszikus ebvendéglőnk asztallal, székekkel, étlappal és pincérekkel még nincs, a NetPincér és a Vigyél Haza! Alapítvány összefogásának jóvoltából 2017-ben megszületett a Virtuális Kutyaétterem. Ha magadnak már kiválasztottad a kívánt tételeket, megtekintheted az ő speciális étlapjukat is, ahol olyan finomságok sorakoznak, mint a Pamacs Pazar Ebédje vagy az Egész napos ínyenc piknikkosár.

Nos, ezek a kétségkívül ízletesnek hangzó fogások nem kerülnek kiszállításra, hanem ellenértéküket támogatásként levonás nélkül átutalják az alapítvány számlájára. Így nemcsak saját éhségedet csillapíthatod, hanem számos korgó kutyapocakot is megtölthetsz hozzájárulásoddal.

Addig is hova menj kedvenceddel éttermezni?

Szerencsére itthon is rengeteg kutyabarát vendéglátóegység működik. Többek között az alábbi, 2020-as szavazatok alapján kiemelkedő színvonalú helyszínek közül érdemes választani:

  • Hari Kebab, Budapest
  • Murcos Étterem, Nyíregyháza
  • Nagyi kertje Teaház és Étterem, Aszófő
  • Gléda Vendéglő, Budapest
  • Esetleg Bisztró, Budapest
  • Input Kitchen & Bar, Budapest

Ezen az oldalon tovább keresgélhetsz helyszínek, kávézők, cukrászdák, más kutyabarát vendéglátóhelyek után. Ha pedig úgy döntesz, inkább otthon maradnál, még mindig rendezhetsz saját lakásodban különleges kutyalakomát kedvenced örömére.

(Képek: Getty Images Hungary)

étterem kutyáknak kutya étel rendelés kutya etetése kutyabarát étterem kutyaétterem

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink