hirdetés

Wellness kutyáknak: hazánkban is lehetősége van pihenni, feltöltődni kedvencednek

Ferenczi Deborah

2022. február 7 - Képek: Facebook

Külföldön már szokássá vált, hogy nemcsak az emberek, de a kutyák is pihennek különböző wellness szolgáltatásokat nyújtó parkokban.

hirdetés

A kutyáknak való szabadidőközpontok, játszóterek, uszodák és wellnessközpontok egyáltalán nem ismeretlenek külföldi viszonylatokban. Sőt, mondhatni kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek.

Az alábbi videón egy ilyen játszótér látható:

Ilyen parkokban lazítanak a kutyák

Az Egyesült Államok területein kezdődött, majd szerte a világon egyik kutyás szórakoztató- és wellnessközpont nyílt a másik után. Az állatok szabadon játszhatnak minden időjárási viszontagság ellenére. Sőt, ezek az intézmények általában olyan plusz szolgáltatásokat is adnak, mint a kutyanapközi vagy a kutyakozmetika. Továbbá a létesítmények jelentős százalékában még mozgásszervi megbetegedések orvoslására is van lehetőség. A hidroterápia segít az ízületi- és izombántalmakkal szenvedő ebeken, maga az úszás pedig bármelyik blökinek ajánlható, aki szereti a vizet – akár már nagyobb kölyökkortól is. Mindezeken felül a kutyás wellnessközpontokban lehetőség van gyógymasszázs vagy gyógytorna igénybevételére is. Annak pedig, aki nem akarja az ebét kutyaiskolába vinni, ugyanott szocializációs képzéseken is részt vehet kedvencével. A látogatók biztonsága érdekében ezekben a fedett parkokban nagyon komoly szabályzatot kell betartani, és kizárólag olyan kutyákat fogadnak be, akik jól elboldogulnak más háziállatok társaságában.

Az alábbi angol nyelvű videón tisztán látszik, hogy mennyire élvezik a kutyák az ilyesfajta tevékenységeket: 

Az újlipótvárosi kutyawellness

Hazánk is egyre több olyan helyet biztosít, amelyek kutyabarát módon állnak a vendéglátáshoz, a vásárláshoz, sőt már könyvtárba is magaddal viheted négylábú társadat. Egyre több kutyafuttató és kutyás strand nyílik, wellness-szolgáltatásokkal kiegészítve. Az újlipótvárosi Top-Pancs wellnessközpont egy éve nyílt meg. Úgy kell elképzelni, mint egy 250 négyzetméteres játszóparkot, ahol az örömteli móka mellett lehetőség van rehabilitációs kezelésekre, sőt még oktatásokra is.

A veresegyházi kutyaparadicsom

Hasonlóan hiánypótló a Kutyauszi – Dog Hotel. Tulajdonosa Várhelyi Dóra 2012-ben nyitotta meg a közkedvelt szabadidőközpontot Veresegyházán, az ország első, kutyáknak készült uszodájaként azzal a céllal, hogy hidroterápiás kezeléssel gyógyítsák az ortopéd problémákkal küzdő kutyákat. Napjainkra számos szolgáltatással bővültek, mint például a kutyakiképzés vagy tréning lehetősége és fizioterápiás kezelések. Emellett lehetőség van a kutyapanzió vagy napközi igénybevételére is.

Mire jók ezek az intézmények?

A kutyás központok, wellnessparkok hatalmas segítséget jelenthetnek azoknak a gazdiknak, akik szeretnék, hogy egy helyen legyen elérhető minden szolgáltatás, és ne kelljen mindenhova rohangálniuk. Arról nem is beszélve, hogy télen mindenki számára ideálisabb a melegben üldögélni vagy játszani. Ez persze nem jelenti azt, hogy a beltéri szórakozás helyettesíti a természetben töltött időt, de egy hűvös, szeles, esős napon igazi kincs lehet.

kozmetika kutya wellness napközi panzió wellness wellness szolgáltatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!