hirdetés

4 hónapig más kutyájával élt egy nő, akinek összecserélték a kozmetikusnál kedvencét egy másik ebbel

László Enikő

2022. július 21 - Képek: Getty Images Hungary, Facebook

Egy nő négy hónapig nem a saját kutyával élt, miután összekeverték azt egy másik ebbel a kozmetikusnál. A tulajdonos elvitte újfundlandi-németjuhász keverékét a szakemberhez egy kis fazonigazításra, ám tudtán kívül egy másik ebbel tért haza.

hirdetés

„Amikor visszakaptuk a kozmetikázás után, nagyon furcsán kezdett viselkedni” – írta a nő a Redditen. „Külsőre ugyanolyan volt, de belsőre nem. Kezdett egyre agresszívebbé válni (megharapta a kezem, amikor megetettem vagy a figyelmemet akarta), ignorálta azokat az embereket, akiket ismert (figyelmen kívül hagyta apámat, a bátyámat és a szomszédaimat), és megváltoztatta a család teljes rutinját.”

Először nem is sejtették

Kifejtette, hogy a kutya általában rendkívül ragaszkodik az apjához, és szorong, amikor távol van. Amikor a kutya – Emma – visszajött a kozmetikustól, azt feltételezték, hogy az aggasztó viselkedés, amit a család körül tanúsított, inkább az apja távollétének köszönhető, nem pedig annak, hogy egy teljesen idegen házban van.

„Négy hónap. Négy hónapig vigyáztam és szerettem ezt a kutyát, Emmának hívtam, hiszen pontosan úgy nézett ki, mint az én kutyám, de valahogy különbözött attól az Emmától, akit én ismertem” – magyarázta. Aztán az édesanyját felhívta a kozmetikus…

– A hívás abból állt, hogy megkérte anyámat, hogy azonnal vigye el Emmát a szalonjába.

Minden jó, ha a vége jó

Egy másik tulajdonos arról panaszkodott, hogy a kutyája, Bear félénken és furcsán viselkedik a kozmetikázás óta. Nem sokkal a hívás után a tulajdonosok visszatértek az üzletbe, ahonnan már saját kedvenceikkel tértek haza.

„A kutyájuk az én kedvencemnek szinte egypetéjű ikertestvére, ugyanabból az alomból” – magyarázta. Az incidens óta a kozmetikusok egy nagy ajándékkosarat adtak a gazdáknak, bocsánatkérésük jeléül. A poszt írója úgy nyilatkozott, hogy nagyon megrázták a történtek.

Nem egyedi eset

A kutyák kozmetikusnál való összekeverése nem egyedi eset. Számos esetben előfordult már, hogy csak a gazdik jöttek rá, hogy valami nincs rendben. Nemrég például egy virginiai nő furcsállta, milyen ebet kapott vissza.

A 31 éves Tykesha Cherry 10 hónapos máltai selyemkutyauszkár keverékét, Luckyt egy helyi kisállatszalonba vitte, de azt mondta, hogy egy másik kutyát kapott, amikor később visszatért. A hazavitt kutyáról és Luckyról készített egymás melletti fotót megosztva Cherry azt írta a Facebookon, hogy a kozmetikus összekeverte őket. (Hozzátette, hogy a másik kutyus nem morgott rá, csak rossz pillanatban fotózott.) Mivel tudta, hogy valami nincs rendben, felhívta a barátját, mielőtt elment a másik kutyával.

– Ki tudja, hol kötött volna ki Lucky. Nagyon mérges vagyok. – írta a gazda.

„Elmentem elhozni a kiskutyámat, bementem, és az íróasztalnál ülő hölgy kérdezte, hogy Bentleyért jöttem-e. Azt mondtam, hogy nem, Lucky miatt vagyok itt. Miközben elment érte, a számlával foglalkoztam. Felnéztem, és egy kutya volt az arcomban. Nem volt alkalmam alaposan megnézni őt, csak a fehéret láttam. Odamentem az autóhoz, és betettem. Megfordult, és arra gondoltam, hogy egészen máshogy néz ki” – tette hozzá Cherry.

Azt mondta a kozmetikusnak, hogy kedvence nem volt olyan barátságos, mint általában, és nem reagált, amikor a nevén szólította. Azt is észrevette, hogy a kapott kutyának más a bundája, valamint túl szárazak a mancsai, nem olyanok, mint Luckynak. Cherry gyorsan visszavitte a kutyust a szalonba, ahol ő és a személyzet rájöttek, hogy Bentleyt adták át neki.

„Mondtam, hogy ez nem az én kutyám, hol az én kutyám? Hol van a kiskutyám? Teljesen ledöbbentek, mindenki sokkos állapotban volt” – mondta. „Értem a keveredés okát, mindketten fehérek, de azt hittem, valahogyan jelölik, ki kicsoda.”

hasonlóság kozmetika kutyakozmetika kutyakozmetikus összecserélt kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink