hirdetés

Gazdája szerint úgy néz ki, mint Pennywise – egyetértesz?

Szénási Szimonetta

2023. május 20 - Képek: Getty Images Hungary

Mint a gazda elmondta, egy bolyhos és puha kiskutyát vitt el a kozmetikába, ám egy horrorfigurával tért haza. Egyesek szerint a nem megfelelő ápolás vezetett a balul elsült nyíráshoz.

hirdetés

Többségében a gazdik imádják kedvencük fodrász utáni fazonját, hiszen ilyenkor ápoltak és formásak az ebek. Ám előfordul, hogy egy rosszul megválasztott szakember, vagy épp egy félresikerült nyírás miatt, bizony még könnyeket is csal az ember szemébe a kutya kozmetikája. Néha pedig a fajta kíván olyan speciális ápolást, amit nem mindenki tud biztosítani. Ez lehetett az oka annak, hogy a szóban forgó négylábú úgy tért haza, mint Stephen King egyik horrorfigurája.

Félelmetes figura

A szóban forgó karakter az író Az című regényének rémisztő főhőse, a Pennywise nevű bohóc. Rá emlékeztette gazdáját a frissen nyírt doodle, aki a tulajdonos elmondása szerint még bolyhosan és puhán lépett be a kozmetikushoz.

Ám a fodrász után már nem volt se bolyhos, se puha, tekintve, hogy csupán a fülén maradt némi szőr, mindenhol máshol teljesen lecsupaszították. Az előtte-utána képeken jól látható a drasztikus különbség:

A gazda is hibás?

A kutya gazdáját nagyon rosszul érintette a szerinte teljesen félresikerült nyírás, aminek hangot is adott a Reddit nevű oldalon, mellékelve a fenti képeket. Ám az olvasók közül többen a kozmetikus védelmére keltek.

Mint leírták, a doodle bundája roppant ápolásigényes. Egy kommentelő hangsúlyozta, hogy kutyakozmetikus feleségét is számos alkalommal hibáztatták már a nem tetsző fazon miatt. Egy másik kozmetikus házastársa pedig azt reagálta, hogy párja tapasztalatai szerint ezeknek a hibrideknek – így nevezik a két fajta keresztezéséből létrejött fajtákat –, a szőre közismerten hajlamos a gubancolódásra. Ezt pedig csak mindennapos fésüléssel lehet megelőzni. Ezt több doodle tulajdonos is megerősítette.

A labradoodle a labrador és az uszkár kereszteséből született hibrid fajta.

Más arra hívta fel az olvasók figyelmét, hogy vásárlás előtt fontos tájékozódni az adott fajtáról. Neki, mint írta, uszkárja van, és előtte rengeteget olvasott róluk.

A felelős állattartás a döntésnél kezdődik

Az utóbbi gondolattal maximálisan egyet tudunk érteni: vásárlás vagy örökbefogadás előtt az egyik legfontosabb dolog, hogy minél alaposabban utánajárj a kiszemelt kutyafajta jellemzőinek, illetve az adott állat előtörténetének (főleg, ha mentett kutyát veszel magadhoz!)

Vannak több figyelmet és gondozást igénylő fajták, köztük a már említett és manapság divatos hibrid kutyák is. De az ápolás mellett kiemelhetnénk a mozgás- vagy a helyigényt is, ahogy azt is, mennyire hajlamos bizonyos betegségekre az adott kutyafajta.

A kutya kozmetikája egyes fajtáknál meghatározó, így érdemes tapasztalt szakembert keresni.

A jó szakember aranyat ér

Ahogy a megbízható állatorvos kiválasztása alapvető az állat egészsége szempontjából, úgy a többi szakember is meghatározó kutyusod életében. Nem mindegy, kihez jártok kutyaiskolába vagy egyéni képzésre, ahogy az sem, melyik kozmetikus gondozza kedvencedet. A választásnál itt is lényeges a körültekintés és az utánajárás.

ápolás bunda divatos kutyafajta felelős állattartás fésülés hibrid kozmetika kutyafajták kutyakozmetika kutyakozmetikus labradoodle szőr vágás szőrápolás vágás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink