hirdetés

Ezt a kutyát 15 kiló szőrtől szabadították meg: meg sem tudták állapítani, hogy milyen fajta

Ferenczi Deborah

2021. december 6 - Képek: Getty Images Hungary

A kóbor kutyák esetében nyilvánvalóan nem áll fent az a lehetőség, hogy rendszeresen kezelésbe vegye őket egy kutyakozmetikus, így - főleg nagyobb szőrű kutyák esetében - előfordulhat, hogy komoly szőrmennyiségük halmozódik fel az évek során.

hirdetés

Több esetet is lehetett már hallani, hogy nagyobb bundájú kóbor kutyákon olyan mennyiségű szőr nőtt, melyet szinte már lehetetlen volt kordában tartani. Sőt előfordult olyan is, hogy a kutya teljesen felismerhetetlenné vált emiatt.  

15 kiló szőrtől szabadították meg a kutyát

Nemrégiben a dél-kaliforniai Clinton Animal Hospital udvarán egy nagyon különös jószágra lettek figyelmesek az ott dolgozók. Az állat testalkatából arra lehetett következtetni, hogy valószínűleg kutyát rejt a hatalmas szőr, mégis szinte teljesen felismerhetetlen volt. Mind az orvosok, mind az önkéntesek teljesen elborzadtak a látványtól, ugyanis ilyen szörnyű esettel még nem találkoztak. A szakemberek még azt sem voltak képesek megállapítani, hogy milyen fajta kutyát rejthet a hatalmas szőrzet. Miután az eb azonnali ellátásra szorult, neki is kezdtek a munkának. Altatásba helyezték az állatot, és elkezdték megszabadítani az embertelen mennyiségű szőrtől, amiből nem kevesebb, mint 15 kilónyi gyűlt össze, és két szemeteszsákot töltöttek meg vele.

Ha nem halljuk, ahogy liheg, nem is tudtuk volna megmondani, melyik végén van a feje. Se a szeme, se az orra, sem a szája nem látszódott a szőrpamacsoktól”-  mesélte Betty, a folyamatot vezető orvos.

Az ápolók arra következtettek, hogy a kutyát valószínűleg legalább egy évig ládában tartották, és a bundája így kerülhetett ebbe az állapotba.

Nem lehetett megállapítani a fajtáját

A nyírás után kiderült, hogy a bunda egy 9 éves cocker spánielt rejt, aki a Matt nevet kapta. A kutyus ébredés után elkezdett rohangálni, játszani, és láthatóan nagyon boldog lett, hogy végre képes mozogni.

4 kiló szőrt vágtak le egy mentett kutyáról

Egy ehhez hasonló esetben egy viszonylag öreg shi-tzut 4-5 kiló összetapadt szőrtől szabadítottak meg. A kutya gazdája meghalt, és az eb teljesen egyedül élt a lakásban, így értelemszerűen nem részesült ápolásban. Teljesen összetapadt a szőre, elképesztően mocskos volt, és a körmei is hatalmasra nőttek. A művelet során érzéstelenítést is kellett kapnia, illetve lélegeztetőgépre is tették. Végezetül 4 kiló szőrtől szabadítottál meg 4 kilós kutyát. A művelet után az eb szinte újjászületett, és máris könnyebben mozgott. Végre nem szenvedett tovább és reméljük, sikerült neki új gazdát találni.

elhanyagolt kutya kóbor kutya kutya bundája kutya szőr kutyakozmetika sok szőr szőr szőr vágás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink