hirdetés

Ezektől lesz tisztább a kutya: pelenkától a fogkeféig

Bodri Melissza

2021. július 24

Nagyon fontos, hogy gondoskodj kedvenced megfelelő higiéniájáról. Szerencsére manapság meglehetősen sok praktikus eszköz és minőségi termék áll a gondos gazdik rendelkezésére, melyekkel hatékonyan lehet ápolni a kutyusokat.

hirdetés

A rendszeres ápolás nagyon fontos, hogy a négylábú egészséges és kiegyensúlyozott legyen. Ezáltal különböző egészségügyi problémák is elkerülhetők. A fürdetés, a karom– és szőrápolás, a szájhigiéniáról való gondoskodás, a szemek és a fülek tisztántartása elengedhetlen a helyes kutyatartás szempontjából. Ha bizonytalan vagy, hogy mit hogyan érdemes csinálnod, akkor kérd ki egy kutyakozmetikus tanácsát! Bizonyos műveletekhez (például trimmelés) érdemes szakértőre hagyatkoznod. Más ügyekben azonban az otthoni készlet lesz segítségedre.

Alapvető, hasznos termékek

Manapság nagyon sokféle termék áll a rendelkezésedre, ha szakszerűen ápolni szeretnéd kedvencedet! Ráadásul arról sem kell lemondanod, hogy környezetbarát készítményt válassz, hiszen a természetes, zöld összetevők az állatok tisztán tartásánál is előtérbe kerülnek. A hagyományos produktumok mellett választhatsz akár olyan speciális sampont is, amely egyben szőrkondicionáló is, de ha nem szeretnél vizes fürdőt alkalmazni, akár szárazsampon mellett is leteheted a voksodat. Ez különösen hasznos lehet, ha a kedvenced fél a víztől, és utálja a fürdetéseket.

Ne feledkezz meg kedvenced szőréről sem! A bunda mindennapos ápolásánál hasznosak lehetnek a szőrbontó- és ápoló balzsamok, hiszen ezek által a szőr sokkal kezelhetőbb lesz. Ha gubancos az állat bundája, érdemes lehet alkalmazni, ugyanis csodákat tehet. Ha repedezett, száraz az eb orra, akkor hatékonynak bizonyulhatnak az orrápoló készítmények. Ezek ápolják és kondicionálják a bőrfelületet. Az igénybe vett kutyatalpat pedig a mancsápoló krémek varázsolhatják rugalmassá. Nagyon sok lehetőség közül választhatsz tehát, amelyek segítségével megőrizheted a négylábú egészségét.

Mindent a higiéniáért!

Az alábbiakban 3 terméket mutatunk be, amelyek azt a célt szolgálják, hogy kedvenced még nagyobb tisztaságot élvezhessen a mindennapokban. Azonban mindig alaposan fontold meg, hogy kedvencednek milyen minőségű terméket választasz, és ha kell, kérdezz meg egy szakértőt!

Kutyafogkefe és fogkrém

Fontos a rendszeres fogtisztítás és a lepedék eltávolítása, ezt a célt szolgálja a kifejezetten kutyáknak való fogkefe. Ezeknek alakja a kutya fogazatához igazodik, és könnyen használhatóak. Ezáltal megőrizhető a fogak és a fogíny egészsége. Különböző méretű és formájú fogkeféket lehet kapni, a választék végtelen. Emellett speciális fogkrém is elérhető már a kutyák számára. Az embereknek való fogkrémek helyett mindig ezt használd a blöki fogmosásához, mert az előbbi ártalmas lehet az állatok egészségére! Ne feledd, használatához lépésről lépésre szoktasd hozzá az ebet, és csak jó minőségű terméket válassz. Ha kell, kérd ki az állatorvos tanácsát.

Speciális törlőkendő

Legyen szó a kutya mancsáról vagy füléről, egy speciális törlőkendő hasznos lehet a mindennapokban. Ezeket a termékeket kifejezetten négylábúak számára fejlesztik ki, melyek mentesek a káros anyagoktól. Ezek által nem csupán a kellemetlen szagok csökkenthetők, hanem az állat bundájának tisztasága is garantálható. Azonban mindig ellenőrizd a termék összetevőit, és győződj meg róla, hogy nem vált ki a kutyából allergiás reakciót! Ne feledd, a babáknak készült törlőkendők nem feltétlenül jók az állatnak, ezért lehetőleg az ebek számára készült termékeket válaszd!

Kutyapelenka

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, a kutyapelenka hasznos lehet a kölykök szobatisztaságra nevelésében, vagy alkalmazható vizelési zavarokkal küzdő idősebb állatok esetében is. Olyan is létezik, amely kifejezetten szukáknak lett kifejlesztve a tüzelési időszakra. Ha használata mellett döntesz, akkor tanuld meg, hogyan kell helyesen a jószágra helyezni az eszközt, és lehetőleg fokozatosan szoktasd hozzá az ebet a viseléséhez.

(Képek: Getty Images Hungary)

higiénia higiéniai termékek kutya ápolása kutya fürdetés kutya tisztántartása kutyafogkefe kutyapelenka kutyasampon szájhigiénia

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!