hirdetés

Csaknem 3 kilogrammnyi összetapadt szőrtől szabadítottak meg egy kóbor si-cut

László Enikő

2021. június 22 - Forrás: MTI

Csaknem 3 kilogrammnyi összetapadt szőrtől szabadítottak meg egy kóbor si-cut a Missouri állambeli Kansas Cityben.

hirdetés

A nehezen mozgó „szőrkupacot” egy erdős terület szomszédságában vette észre egy helyi lakos, aki először azt sem tudta, hogy milyen állattal van dolga, mígnem a kutya egyszer csak kinyújtotta a nyelvét – derült ki a CNN videoriportjából.

Az alábbi videóban látható a kis si-cu:

A Kansas Cityben működő KC Pet Project állatmenhely munkatársainak köszönhetően aztán kiderült, hogy a szőrdzsungel egy 11 éves si-cut rejtett.

A kutya 9 kg-t nyomott, amikor rátaláltak és alig tudott mozogni a hatalmas szőrfelesleg miatt, amelyet 2 óra alatt távolítottak el róla a szakemberek. Az apró si-cu a Simon nevet kapta. A róla készült előtte/utána képekkel és videókkal azonnal belopta magát az internetezők szívébe.

Így néz ki most Simon a nehéz bunda nélkül.

A menhely munkatársai szerint nem tudni, hogy a kutyát magára hagyták, vagy elszökött a gazdájától és egyedül bolyongott hónapokon át, amíg ekkora bundát növesztett.

Simon bőre viszonylag jó állapotban van. A fogai azonban kezelésre szorulnak és gyakorlatilag újra tanul járni is. A menhelyre már most rengeteg megkeresés érkezett Simon örökbefogadásával kapcsolatban.

(Képek: YouTube)

állatmentés bunda kóbor kutya kozmetika si-cu

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!