hirdetés

Hónapokon át prérifarkasokkal élt és köveket evett a mentett kutya: most szerető gazdát keres, de van egy kis bökkenő…

László Enikő

2023. február 11 - Képek: YouTube

Hónapokon át élt egy fehér kutyus a nevadai sivatagban prérifarkasok között. A helyiek sokszor látták, de elkezdtek aggódni érte, amikor észrevették, hogy valószínűleg megsérült. Most Ghost szerető otthont keres, de idáig rögös út vezetett...

hirdetés

A kutya megmentése előtt a Las Vegastól délkeletre fekvő Henderson Inspirada negyedének lakói szinte minden éjszaka látták Ghostot a vadon élő állatok között, és posztoltak is róla a közösségi médiában.

Az alábbi videóban több felvétel is látható arról, hogy a kutya a prérifarkasokkal kóborol:

„Úgy tűnik, hét és nyolc hónapos kora között hagyhatták magára, és valahogy a prérifarkasok befogadták maguk közé” – mondta Susan McMullen, a Southern Nevada Trapping Team munkatársa a Fox 5 Vegasnak.

Ám amikor a szomszédok észrevették, hogy a kutya furcsán fut, arra következtettek, hogy valamilyen sérülése van, és féltek attól, hogy a falkában töltött napjai megszámlálhatók. A szomszédok megpróbálták megközelíteni a kutyát, de az eltűnt, innen is kapta a nevét, a Ghostot, azaz magyarul a Szellemet.

Ghost befogásakor. /Fotó: YouTube

A kaland vége

Végül a Southern Nevada Trapping Team lépett közbe, és a környék lakóitól származó információk segítségével megtalálta Ghost búvóhelyét, és végül becsalogatták egy jutalomfalatokkal ellátott ketrecbe. A mentők megdöbbenve fedezték fel az állatorvosi vizsgálat során, hogy a hét hónapon át prérifarkasokkal élt kutya köveket evett a vadonban, mert annyira éhezett. Fején és testén sebek voltak, fülei és szemei begyulladtak, bőrproblémákkal küzdött, heréit el kellett távolítani, valamint egyik törött lábujját is amputálták. A hasában lévő kövek remélhetőleg probléma nélkül tudnak távozni testéből, így nem biztos, hogy szükség lesz újabb műtétre, hogy azokat eltávolítsák. A kutya jól tűrte a vizsgálatokat és semmiféle agressziót nem mutatott az orvosok és gondozói felé.

Fotó: YouTube

Ghost szerető gazdát keres

Ghost egyelőre nehezen alkalmazkodik az új élethez, az éjszakákat még rosszul viseli, nem alszik, hanem fel-alá járkál. A hatóságok úgy vélik, kiskutyaként dobták ki a sivatagba, és a prérifarkasok maguk közé fogadták. Bár láthatóan jól kijött falkatársaival, boldognak tűnt, amikor befogták. Ghost egészségügyi költségeire már 14 ezer dollárnyi adomány gyűlt össze, teljes felépülése után pedig gazdához kerülhet.

„Ő a legédesebb, legszeretteljesebb kutya” – mondta McMullen társa, Timi Zondiros. „Odajön hozzád; azt akarja, hogy simogassa valaki és hozzáérjen.”

Zondiros hozzátette:

Szeretnénk, ha örökbe fogadnák és egy szerető otthonba kerülne, ahol lesz saját ágya, kanapéja és emberek, akik simogathatják.”

Az eset híre hamar terjedt, sokan akartak segíteni a kutyán, de ezzel sok rosszakaró is érkezett. Többen is azt állították, hogy az eb az övék, hogy megkaphassák a több ezer dolláros adományt. McMullent otthonában fenyegették meg olyan személyek, akik állították, az állat az övék. Az állatmentő nem akarta nekik odaadni, mivel szinte biztos benne, hogy hazudnak. Ghosthoz hasonló kutyát az elmúlt 3 évben nem kerestek a környéken. Ha valóban ők lennének a gazdák, és ilyen fontos nekik a kutya, biztos keresték volna. A rendőrség ezért elkobozta az ebet, és most a kutya egy gyepmesteri telepre került, ahol az az esély is fennáll, hogy elaltatják. McMullen attól fél, hogy ha nem is altatják el Ghostot, de nem részesül ott megfelelő orvosi ellátásban. Megmentői most azon vannak, hogy újra visszajuthasson szervezetükhöz az állat.

A telep szerint azonban a kutya jól van, és megkapja a szükséges ellátást. „Van egy állatorvosi csapatunk. Biztosíthatom önöket, hogy gondoskodnak róla. Valójában jól van” – mondta Kelsey Pizzi, a menhely kommunikációs vezetője. Többen azt állították, hogy Ghost az ő kutyájuk, és a menhely megpróbálja megállapítani, kihez tartozik – mondta Pizzi.

állatmentés kóbor kutya kóbor kutyák megmentése kutyamentés menhely örökbefogadás prérifarkas

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink