hirdetés

A kutya a legnagyobb viszontagságok között sem vált el szeretett társától.

hirdetés

Nikki, a fiatal német juhászkutya hónapokat töltött Detroit utcáin. Képzelheted, mennyi nehézséggel kellett megküzdenie, kezdve az időjárás viszontagságaival, az éhezésen át a magány és a bizonytalanság érzéséig. Szerencsére nem esett baja, és a nehéz körülmények ellenére is épségben tudták befogni az állatvédők. Ebben hatalmas szerepe volt a kutyától elválaszthatatlan barátnak – aki elfér Nikki szájában.

A fiatal németjuhász hónapokig élt az utcán./Kép: South Lyon Murphy Lost Animal Recovery

A róla megosztott fényképek mentették meg

Az Almost Home Animal Rescue League és a South Lyon Murphy Lost Animal Recovery nevű szervezetek együtt siettek a németjuhász megmentésére, akiről szomorú és megható fotók készültek. Ennek köszönhetően figyeltek fel Nikkire, aki így juthatott végre tető alá, és kaphatta meg mindazt a törődést és szeretetet, ami a gyógyulásához kellett.

Az állatmentők saját bevallásuk szerint nagyon meghatódtak, amikor először meglátták a még kölyök jószágról készült fényképeket. „Kaptam néhány privát üzenetet és képet egy kutyáról, amint a plüssállatát cipelve rója Detroit utcáit a szakadó esőben. Szívszorító volt – mesélte Gail Montgomery, az Almost Home Animal Rescue League társalapítója a People magazinnak.

Játéka adott neki erőt

Nikki egy plüssel osztotta meg élete nehézségeit, aki remek társnak bizonyult. Neki hála a kutya mégsem volt teljesen egyedül, és volt mibe kapaszkodnia – szó szerint is –, a legkilátástalanabb pillanatokban. Nem meglepő, hogy a kutya roppant mód ragaszkodott a játékfigurához.

Montgomery a fotókat látván nem tétovázott, hanem felkereste a South Lyon Murphy Lost Animal Recovery nevű szervezetnél dolgozó ismerőseit, hogy segítsenek neki megtalálni a kutyát.

Elvesztette a gazdáját

Az akció sikerrel járt, és rövidesen a németjuhász nyomára bukkantak, akit plüss társával együtt végre fedél alá vittek. Mint utóbb kiderült, Nikki hónapokat töltött az utcán, ahova vélhetően gazdája halála után került. A szomszédoktól kapott ételből és az utcán talált maradékokból próbált túlélni, és minden bizonnyal borzasztóan egyedül volt a gyászával. Mikor rátaláltak, teljesen ki volt borulva, ahogy az állatmentők fogalmaznak.

„Elvittük egy sürgősségi kórházba, ahol ellátták. Sajnos kiderült, hogy szívférges, és más belső problémái is vannak. Műanyag zacskókat, gallyakat és csontokat találtak a gyomrában” – mesélt Montgomery az első orvosi vizit lesújtó eredményeiről.

Diéta és rengeteg szeretet

A vizsgálatot követően Nikki a már említett Almost Home nevű, nevelőszülőkkel dolgozó állatmentő liga gondozásába került. Ideiglenes befogadói mindent megtesznek érte. Speciális diétával gyógyítják a testét, rengeteg szeretettel pedig a lelki sebeit.

Már nincs szüksége a plüssére, helyette folyton az új családtagjait ölelgeti. Még mindig szokott a játékkal aludni, de már nem olyan megszállottan kötődik hozzá, ahogy az utcán tette

– beszélt a változásokról Nikki megmentője.

Mint a szervezet munkatársai rámutatnak, nem Nikki az egyetlen kutya, akinek hasonló sors jutott. Rengeteg állat él az utcán, sokuk betegek vagy sérültek, gyakran éheznek, és nagyon magányosak. Ahogy mondták, remélik, hogy ez a történet ráébreszti az embereket arra, hogy segíteniük kell ezeken az állatokon.

Ezt mi csak megerősíteni tudjuk, hiszen hazánkban is óriási problémát jelentenek a kóbor, utcára tett állatok. Az állatmentő szervezetek telt házzal, erejükön felül dolgoznak, amihez minden segítség elkél.

A kóbor kutyák hazánkban is nagy problémát jelentenek.

A kutyák is játszanak

A történet kapcsán még egy érdekességre felhívnánk a figyelmeteket. A kutatások bizonyították, hogy a kutyáknak is van kedvenc játékuk, amihez ugyanúgy ragaszkodnak, ahogy a kisgyerekek. Sőt hasonlóképp babáznak vele, és nem ritkán azzal is alszanak.

állatmentés életmentés ideiglenes befogadás játék kóbor kutya kutya éheztetés kutya kedvence örökbefogadás szívféreg szívférgesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!