hirdetés

Ez a gazdi minden nap új frizurát készít kedvencének – túlzás ez?

Molnár Enikő

2024. március 18 - Képek: Getty Images Hungary

Van, aki szerint túlzás, és van, aki imádja nézni, ahogyan a gazdi elrendezi az eb „haját" kreatívabbnál-kreatívabb frizurákba. A videó alapján úgy tűnik, hogy a kutyának nincs ellenvetése.

hirdetés

Milo, az angol cocker spániel minden nap új frizurával büszkélkedhet, gazdája ugyanis nap mint nap tesz róla, hogy rendezett legyen a „haja”. Legyen szó fonatról, kontyról, lófarokról, az eb már számos hajkölteményt kipróbált, néha pedig még kiegészítőkkel is ékesítik. Az négylábú nem csak tűri, kifejezetten várja ezt a részét a reggeleknek. Teljesen ellazul a frizurakészítés közben, sőt, van, hogy el is alszik.

Miért csinálja ezt a gazdi?

Milo tini korában elkezdte növeszteni a sörényét, ami mindenbe belelógott, egy idő után már a szemébe is. A gazdája nem tudta, hogy hogyan kellen fazonra vágni az eb „haját”, így jobb megoldás hiányában felfogta egy laza kontyba. Az ebet ez nem zavarta, a gazdinak tetszett az eredmény, így folytatták a tradíciót.

Az elismerő szavak mellett rengeteg kritikát is kap a gazdi, hiszen mindenkinek mást jelent egy kutya gazdájának lenni. Valószínűleg mindig lesz olyan, aki túlzásnak tartja ezt a mértékű kozmetikázást. És ki tudja, lehet, hogy az is. Ám amíg nem rossz a kutyának, nem idegesíti és nem okoznak neki stresszt, igazából nem ártanak vele senkinek. Mondhatni, ízlés kérdése. Ha van rá ideje, úgy érzi, hogy ezzel építi a kapcsolatukat és emellett teljes életet ad a kutyának, akkor nincs miért kritizálni. És bár nem a kalandozás a fő profilja a közösségi médián, egy-két jelenet erejéig láthatjuk, hogy nem csak szépségápolásból áll az eb élete.

Te tudod, hogy melyik kutyának van szőre, és melyiknek haja? Ebből a cikkünkből kiderítheted.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya frizura kutya haj kutya szőr kutyakozmetika

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!