hirdetés

Kis híján belehalt a tartási körülményekbe a karcagi kutya: így van most

Szénási Szimonetta

2023. június 15 - Képek: Kóbor Képek Állatmentő Alapítvány/Facebook

Carméla dinnye nagyságúra dagadt fejjel került az állatmentőkhöz. Az ödémát a nyakát elszorító zsinór okozta, amin tartották. Videót tettek közzé, hogy van most a kutya.

hirdetés

Tavasszal érkezett a bejelentés a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítványhoz egy nagyon rossz állapotú kutyáról. Ő volt Carméla, akit „gazdája” kikötött. A zsinór olyan mélyen vágott bele a szerencsétlen jószág nyakába, hogy a feje ödémás lett, s dinnye méretűre dagadt. Borzasztó látvány, ahogy a róla készült felvételen is látszik. (Ennél sokkal felkavaróbb képeket is megosztottak az állatvédők, amelyeket mi érzékenyebb olvasóinkra való tekintettel nem teszünk; ők maguk is csak erős idegzetűeknek ajánlják.) Hosszú hónapokig tartó kezelésen van túl, de a karcagi kutya sorsa azóta szerencsés fordulatot vett.

A kutya nyakába szó szerint belenőtt a rákötött madzag.

Több hónapos kórházi kezelés

Mint írják az alapítvány közösségi oldalán, Carmélát a Vezér Állategészségügyi Centrum fogadta, ahol hónapokig ápolták. A gyógykezelés része volt az odaadó gondoskodás és a rengeteg kényeztetés is, hogy a négylábú végre megtapasztalja, milyen az igazi szeretet, amit az ember adhat egy állatnak.

Az ő esete nagyon komplikált, mert kölyök korától úgy fejlődött, hogy a nyakában volt a 7,5cm átmérőjű zsinór….ami mivel nem lett levágva, vagy meglazítva közel 1 éves korára majdnem levágta a fejét

– olvasható egy korábbi beszámolóban.

A kórházban töltött hosszú időszak után a karcagi kutya ideiglenes befogadókhoz került, ahol tovább folytatódott a rehabilitációja. A párnak hála Carmélának nem kellett visszaköltöznie a zsúfolásig megtelt menhelyre, a mintegy 200 másik mentett állat közé – emelik ki a posztban. Hozzátéve, hogy a mentett jószág nekik és a kutyájuknak köszönhetően rengeteget tanult a velük töltött időszak alatt.

Ebben a videóban megnézheted Carméla teljes átalakulását:

 

Ausztriából érkezett a „Nagy Ő”

A bejegyzés folytatása mély érzelmekről árulkodik: az állatmentők szavain átsüt, mennyire örültek, amikor érkezett egy e-mail egy ígéretes gazdijelölttől, aki Carmit szerette volna örökbefogadni. Egy család írta a levelet, méghozzá Ausztriából. Már meglevő kedvencük, Félix mellé szerették volna magukhoz venni Carmélát.

A kutya ma szinte felismerhetetlen: gyönyörű, vidám jószág lett belőle.

Háromszor is megtették a hosszú utat, hogy megismerkedjenek, majd összebarátkozzanak a mentett, és időközben testileg-lelkileg megerősödött kutyával. Végül igazi sikersztori kerekedett Carméla történetéből, hiszen megvolt az összhang közte és a család tagjai között, így a karcagi kutya elindult új otthonába. Szívből kívánjuk, hogy ez már a végleges legyen a számára!

 

 

állatkínzás állatmentés állatmentők bántalmazás életmentés előtte utána felelős állattartás kórház menhely örökbefogadás szocializáció

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink