hirdetés

Kiképző mutatja meg, hogyan szoktasd pórázra kedvencedet: lényeges különbség van a hám és a nyakörv között

Hangai Lilla

2023. március 10 - Kép: Getty Images Hungary

A pórázra szoktatás az első tanulnivalók között szerepeljen; addig nem is nagyon érdemes bonyolultabb dolgokhoz hozzákezdeni, míg ez nem megy jól. A blökinek és a gazdinak is remek bemelegítés lesz ez a lecke a további közös, eredményes munkához.

hirdetés

Kasza-Pirka Ildikó kutyakiképző segít abban is, hogy a pórázra szoktatáshoz milyen segédeszközöket válasszunk. Nagyon divatos a hám használata, ám van egy jelentős különbség közte és a nyakörv között, amivel sokan nincsenek tisztában. Fontos még kiemelni, hogy a megfelelő eszközök kiválasztásánál jó, ha velünk van a blöki is, hiszen ő fogja hordani őket. Ildikó továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a pórázra szoktatást már az első napokban érdemes elkezdeni, ugyanis bárhová visszük magunkkal az ebet az elkövetkezendő időkben, ott bizony szükség lesz rá.

Az alábbi videóban a 6 hónapos tacskó keverék, Tofi mutatja be Ildikóval, hogy milyen lépései vannak a pórázra szoktatásnak: 

Csupor Erik hám Kasza-Pirka Ildikó kutya kisokos kutya oktatás kutya póráz kutyakiképzés kutyakiképzés otthon kutyakiképző nyakörv pórázra szoktatás tréning videó videós tanácsadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!