hirdetés

Kiképző mutatja meg, hogyan szoktasd pórázra kedvencedet: lényeges különbség van a hám és a nyakörv között

Hangai Lilla, 2023. március 10 - Kép: Getty Images Hungary

A pórázra szoktatás az első tanulnivalók között szerepeljen; addig nem is nagyon érdemes bonyolultabb dolgokhoz hozzákezdeni, míg ez nem megy jól. A blökinek és a gazdinak is remek bemelegítés lesz ez a lecke a további közös, eredményes munkához.

hirdetés

Kasza-Pirka Ildikó kutyakiképző segít abban is, hogy a pórázra szoktatáshoz milyen segédeszközöket válasszunk. Nagyon divatos a hám használata, ám van egy jelentős különbség közte és a nyakörv között, amivel sokan nincsenek tisztában. Fontos még kiemelni, hogy a megfelelő eszközök kiválasztásánál jó, ha velünk van a blöki is, hiszen ő fogja hordani őket. Ildikó továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a pórázra szoktatást már az első napokban érdemes elkezdeni, ugyanis bárhová visszük magunkkal az ebet az elkövetkezendő időkben, ott bizony szükség lesz rá.

Az alábbi videóban a 6 hónapos tacskó keverék, Tofi mutatja be Ildikóval, hogy milyen lépései vannak a pórázra szoktatásnak: 

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon