hirdetés

A kutya behívása kulcsfontosságú: három eredményes módszer a kiképzőtől

Szénási Szimonetta

2023. március 3 - Kép: Getty Images Hungary

A kutya megbízható behívása alapvető fontosságú. Főként olyankor, ha kedvencedet elengeded a pórázról. Kasza-Pirka Ildikó kutyakiképző és segítője, Tofi háromféle módszert mutatnak be.

hirdetés

Kasza-Pirka Ildikó kutyakiképző és segítője, Tofi, a 6 hónapos mentett tacskó keverék háromféle módszert mutatnak be a behívás megtanításához. Mint a szakember is hangsúlyozza, a megbízható behívhatóság alapvető fontosságú, és számos élethelyzetben elengedhetetlen az ismerete. Főként olyankor, amikor az ebet elengeded a pórázról, például a kutyafuttatóban. Mint minden tanítási helyzetben, a behívás kapcsán is lényeges a nyugalom és a türelem, valamint az, hogy kutyád számára pozitív élmény legyen a gyakorlás. Ehhez sok-sok dicséretre, esetleg jutalomfalatra lesz szükség, illetve néhol egy segítő személyre.

Az alábbi videóban bemutatott módszerek közül választhatsz, hogy melyik illik leginkább négylábúd temperamentumához, ám a kiképző szerint az ideális az, ha mindhármat megtanítod neki.

behívás Csupor Erik jutalomfalat Kasza-Pirka Ildikó kiképzés kutya behívása kutya kiképzése kutya kisokos kutya tanítása kutyanevelés nevelés oktatási módszerek pozitív megerősítés kutya videó videós tanácsadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink