hirdetés

A helyben maradás megtanítása kutyáknak: videón mutatja a kiképző a legfontosabb lépéseket

László Enikő

2023. február 24 - Kép: Getty Images Hungary

A kutya esetében a helyben maradás megtanulása igen nehéz feladat lehet, hiszen ilyenkor az eb saját ösztöneinek kell, hogy ellenálljon. Azonban a helyben maradás a nevelés egyik legfontosabb lépése, hiszen akár a kutya életét is megmentheti, ha az állat ismeri ezt a parancsot.

hirdetés

A helyben maradást azért tanulják meg nehezebben a kutyák, mert számos olyan környezeti tényező van, ami jobban csábítja őket, mint az, hogy maradjanak nyugton a gazdi kérésére. Azonban ezen vezényszó ismerete rendkívül fontos, és számos esetben igen jól kifizetődő a nevelésbe fektetett munka. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a helyben maradás akár életmentő is lehet. Gondoljunk csak arra, hogy milyen jó, ha a kutya nem szalad ki a kapun, amíg beállunk az autóval, nem rohan a vadállatok után, esetleg nem követ minket oda, ahová valamilyen okból nem szeretnénk az ő társaságában menni.

Az alábbi videóban Kasza-Pirka Ildikó kutyakiképző mutatja be azt, hogy hogyan taníthatod meg kedvencednek a helyben maradást:

Csupor Erik helyben maradás hogyan tanítsd a kutyád Kasza-Pirka Ildikó kiképzés kutya kisokos kutyakiképzés kutyakiképzés otthon marad parancs nevelés parancs parancsszó videó videós tanácsadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink