hirdetés

Éhen halt egy budapesti autóstelepet őrző németjuhász: Lessy mellett sokan mehettek el szó nélkül

Szénási Szimonetta

2023. február 23 - Képek: Getty Images Hungary

Megrázó hírt osztottak meg az állatvédők, miszerint éhen halt egy fővárosi telepet őrző német juhászkutya. Az ügyet a boncolás függvényében tovább vizsgálják.

hirdetés

Budapesten, a 18. kerületben működik az az autóstelep, amelynek őrkutyája, egy Lessy névre hallgató németjuhász éhen halt – számolnak be a tragédiáról a Szurkolók az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán.

Már volt feljelentés a cég ellen

Mint a szervezet írja, korábban már jártak annál a munkakutyákkal foglalkozó cégnél, ahonnan Lessy származott, a telep ellen korábban volt is feljelentés. Az alapítvány tudomása szerint a telephely őre kapta Lessyt, hogy segítse annak munkáját. Ennek ellenére a németjuhásszal mégis megtörténhetett az, hogy éhen halt az őrhelyén.

A fajtamentőket is megrázta az eset

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány egy videót is közzétett a tragikusan elhunyt kutyáról. Mint írják, Lessy mindössze három éves volt. Ahogy ők is hangsúlyozzák, a történteket tovább súlyosbítja, hogy az autókkal foglalkozó telephelyen minden bizonnyal rengetegen megfordulnak nap mint nap, akiknek látniuk kellett, milyen rossz állapotban van a németjuhász.

A fajtamentők kiderítették, hogy a képzése után Lessynek 2021-ben útlevelet csináltattak, külföldre akarták vinni keresőkutyának, ám nem felelt meg az elvárásoknak, így mégis itthon maradt. Így került másfél éve a telephelyre.

Jelentkezett a gazda

Ahogy a legújabb, csütörtökön megjelent bejegyzésben olvasható, Lessy gazdái megkeresték a fajtamentő alapítványt. Elmondásuk szerint a kutyának nyoma veszett, ők pedig nem vették észre, amikor hazakerült. Így azt sem tudták, hogy ismét a telepen van.

Az ügyet vizsgálják

A boncolás eredményének függvényében folytatják a nyomozást az ügyben – olvasható az állatvédők posztjában.

állatkínzás állatkínzás bejelentése állatvédelem halál meghalt a kutya munkakutya munkakutyák német juhászkutya németjuhász nyomozás őrkutya őrző-védő tragédia

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!