Nyílvesszőkkel átlőtt kutyát találtak Sárospataknál: nyomravezetői díj jár annak, aki segíteni tud az elkövető azonosításában

László Enikő, 2023. január 21 - Képek: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány-German Shepherd Rescue Foundation Facebook

Két nyílvessző is volt annak a fiatal németjuhásznak a testébe fúródva, akire két éppen arra járó személy talált Sárospatak mellett. Egy bokor alatt találták meg a kutyát, aki félelmében és fájdalmában oda bújt el. Megtalálói értesítették az állatvédőket, akik azonnal a helyszínre siettek.

Pénteken a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány Facebook-oldalára kerül ki a videó, amin egy rettegő eb látható, amint két nyílvessző áll ki testéből. Az eset hatalmas port kavart a közösségi médiában.

A lenyilazott kutyát a Német Juhászkutya Fajtamentés vette át. Az eb megtalálása után rögtön kórházba került, ahol kiderült, hogy szerencsére nem sérültek olyan fontos belső szervei, mint például a tüdő. Az őt kezelő állatorvos hivatalból feljelentést tett, az állatvédők és néhány magánszemély pedig nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemben tud segíteni az elkövető azonosításában.

Jelentős jutalom a nyomravezetőnek

A két nyílvesszőt sikeresen kioperálták a németjuhász testéből, és néhány sörétet is találtak benne. A 11 hónapos, Robinnak elnevezett szuka még pár napig kórházi ellátásra szorul. A német Notpfote Animal Rescue e.V 500 euró, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány 100.000 forint, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány 50.000 forint és magánszemélyek már több mint 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít a tettes vagy tettesek megtalálásában. Az állatvédők szerint nagy eséllyel meglesz az elkövető.

Robin még küzd, az állatvédők Facebook-posztja szerint a klinikán különösen odafigyelnek arra az orvosok, hogy nehogy vérmérgezés lépjen fel nála.

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon